Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum vor fi obligați timișorenii să treacă peste calea ferată pe o pasarelă înaltă cât un bloc

Timișorenii vor fi obligați să treacă peste calea ferată modernizată a CFR pe o pasarelă înaltă cât un bloc cu 3 etaje, variantă preferată de autorități în locul unui pasaj, mult mai sigur.  

Timișorenii pietoni sau cu biciclete vor fi obligați să treacă peste calea ferată modernizată de CFR în oraș pe o pasarelă înălțată la 7,6 metri, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructură.

”Adică una dintre cele mai nereușite soluții din România, gradul lor de folosire fiind infim. Chiar și în stațiile de cale ferată modernizată călătorii preferă să coboare 55 cm de pe platformă și să iasă din gară peste șine și piatră spartă.

Vrem să le atragem atenția arhitecților timișoreni că o pasarelă peste o linie electrificată are platforma la 7,6 metri înălțime și necesită ascensoare. Cine se va înghesui cu bicicleta în lift?”, a scris asociația pe Facebook.

”Pietonii și cicliștii sunt ridicați la cucurigu la 7,6 metri”

”În schimb, o subtraversare poate coborî la 2,5-3 metri pe un plan inclinat, ideal și pentru bicicliști. Timișoara are o experiență foarte bună cu subtraversarea pietonală bine iluminată și întreținută de lângă Pasajul Jiul”, mai spune Pro Infrastructură.

Citește și
romania te iubesc
Ce s-a ales de cele 27 de spitale moderne, promise de ministerul Sănătății cu bani din PNRR. Câte ar putea fi gata în 2026

”Și uite-așa, din comoditate birocratică și din lipsa colaborării dintre CFR și primărie, pietonii și cicliștii sunt ridicați la cucurigu la 7,6 metri, pe scări și în ascensoare cu riscuri de defecțiune și transformare în toalete ad-hoc, în loc să coboare la 2-3 metri”, se mai arată în postarea asociației.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult