Modifica setarile cookie
Toate categoriile

BMW recheamă de urgență 1,5 milioane de mașini și suspendă livrarea celor care nu au ajuns la clienți. Ce s-a descoperit

Producătorul german de automobile de lux BMW a anunțat o rechemare masivă de vehiculele din cauza unei aparente probleme la frânare. Ca urmare, compania bavareză își scade așteptările privind vânzările și profitul pentru acest an.  

BMW a anunțat marți o rechemare amplă a vehiculelor sale, precum și o interdicție de livrare a mașinilor care nu au ajuns încă la clienți, informează Deutsche Welle.

Producătorul german a mai spus că își reduce astfel așteptările privind profitul și vânzările din cauza problemei, împreună cu cererea redusă din China.

BMW spune că problemele cu sistemul de frânare afectează peste 1,5 milioane de mașini în total și au cauzat costuri de garanție de sute de milioane de euro în trimestrul curent.

Pe lângă rechemări, vor fi suspendate și livrările pentru 320.000 de mașini care nu au fost încă predate clienților.

Citește și
bmw cal
Un BMW plimba un cal. Postarea care a devenit virală în câteva ore VIDEO

Compania cu sediul central din Munchen a declarat că acest lucru va duce efectiv la cifre negative de vânzări la nivel mondial în a doua jumătate a anului.

Furnizorul de piese Continental, care produce sistemul de frânare integrat pentru BMW, a declarat că funcția unei componente electronice poate fi afectată. Aceasta ar trebui înlocuită.

Totuși, a adăugat furnizorul, nu exista pericolul ca performanța de frânare să scadă sub standardele impuse de lege.

Acțiunile BMW au scăzut cu 8% după anunțul rechemării

Grupul BMW – care include și mărcile Rolls Royce și Mini – a declarat că acum se așteaptă la o ușoară scădere a livrărilor de vehicule în acest an, comparativ cu ultimul de anul trecut, după ce a prezis anterior o mică creștere.

Exacerbând impactul retragerii și al livrărilor anulate, „cererea redusă în curs din China afectează volumele vânzărilor. În ciuda măsurilor de stimulare din partea guvernului, sentimentul consumatorilor rămâne slab”, a spus BMW într-un comunicat.

Producătorul auto și-a redus, de asemenea, orientarea privind profitabilitatea, așteptându-se la marje în acest an de 6 până la 7%, în scădere de la 8 până la 10% anterior.

Acțiunile BMW au scăzut cu aproape 8% imediat după avertismentul privind profitul, în timp ce acțiunile furnizorului Continental au scăzut cu 7%.

BMW a rechemat luna trecută și 1,4 milioane de vehicule în China din cauza airbag-urilor defecte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult