Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au fost raportate temperaturi extreme. Țara în care sute de școli au fost închise din cauza valului de căldură

Căldura extremă a lovit insulele Filipine, sute de şcoli fiind închise din cauza temperaturilor ridicate.  

Sute de şcoli din Filipine, inclusiv câteva zeci din capitala Manila, au suspendat cursurile din cauza riscurilor pentru sănătate cauzate de căldura extremă din ţară.

Mercurul din termometre a ajuns marţi la 35,7 de grade Celsius în Capitală, la mică distanţă de recordul istoric de căldură de 38,6 grade Celsius măsurat la 7 mai 1915, conform AFP și Agerpres.

Dacă se ia în considerare umiditatea, temperatura resimţită ar urma să urce până la 42 de grade Celsius marţi şi până la 43 de grade Celsius miercuri la Manila, precum şi în circa zece alte locuri din ţară, un nivel considerat „periculos”, potrivit previziunilor institutului naţional de meteorologie.

Mai multe școli au suspendat cursurile

Autorităţile locale de pe insula principală Luzon, din insulele centrale şi de pe insula sudică Mindanao, au suspendat cursurile faţă în faţă sau au scurtat zilele de şcoală pentru a-i feri pe elevi de cele mai fierbinţi ore ale zilei, au declarat responsabili ai Ministerului Educaţiei, care nu au putut preciza câte şcoli au luat astfel de măsuri.

Citește și
free miorita
Pe caniculă, ger și viscol. Voluntarii Free Miorița aduc lumină, la propriu, în întunericul pe care mulți se fac că nu-l văd

Şcolile primare şi secundare din Quezon, cea mai dens populată zonă a capitalei, au primit ordin să închidă, în timp ce alte unităţi şcolare au avut opţiunea de a ţine cursurile la distanţă. Unele şcoli din Manila şi-au redus, de asemenea, orele de curs.

Un indice de căldură resimţită între 42 şi 51 de grade Celsius poate provoca crampe şi oboseală severă, iar insolaţia este „probabilă" în caz de expunere continuă, a avertizat institutul de prognoze meteorologice.

Temperaturile cuprinse între 33 şi 41 de grade Celsius pot provoca, de asemenea, crampe şi oboseală severă.

Martie, aprilie şi mai sunt în mod tradiţional cele mai secetoase luni în zone vaste ale acestei ţări tropicale. Căldura este exacerbată în acest an de fenomenul meteorologic El Nino.A

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult