Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A comandat uciderea soției sale în urmă cu 43 de ani pentru a fi împreună cu amanta. Ce l-a dat de gol acum

Un bărbat din Marea Britanie a fost găsit vinovat că a comandat uciderea soției sale, în urmă cu mai bine de 40 de ani, pentru a începe o nouă viață alături de amantă.

Allen Morgan, în vârstă de 74 de ani, avea o aventură când soția sa, Carol, a fost găsită moartă în magazinul pe care cei doi îl aveau în Linslade, Bedfordshire. Descoperirea șocantă a avut loc pe 13 august 1981, relatează Sky News.

Morgan, din Brighton, a avut o relație extraconjugală cu actuala sa soție Margaret Morgan, în vârstă de 75 de ani, dar a simțit că nu poate divorța de Carol din cauza unor probleme financiare, spun anchetatorii.

Cel care a comis crima nu a fost niciodată identificat și a folosit o armă grea pentru a o ucide pe Carol, provocându-i răni la cap și la corp, potrivit Luton Crown Court.

Acum, Allen a fost condamnat în unanimitate de un juriu pentru conspirație la crimă. El a fost judecat alături de actuala sa soție, care a fost, de asemenea, acuzată de conspirație pentru omor, dar a fost achitată.

Citește și
crima arad
Crimă produsă într-o tăcere totală în Arad. Autorul, un bătrân de 78 de ani, s-a sinucis la scurt timp

Margaret Morgan, care se numea atunci Margaret Spooner, și-a părăsit soțul și s-a mutat la Allen după moartea lui Carol.

La momentul morții lui Carol, nu existau suficiente dovezi pentru a acuza pe cineva, iar soțul ei nu era considerat suspect, a declarat Serviciul Procuraturii Coroanei (CPS).

Cazul a fost redeschis de detectivii de la poliția din Bedfordshire în 2018, în urma unei analize făcute de către o echipă a poliției.

Astfel, s-a descoperit că un martor, care avea 17 ani la momentul crimei, s-a dus în 2021 la poliție și a spus că Morgan îl întrebase cu ani în urmă dacă știe pe cineva care l-ar putea ajuta să-și ucidă soția.

În timpul procesului s-a aflat că ucigașul a furat bani dintr-un sertar secret din biroul magazinului, acest lucru sugerând că i s-au dat informații de la persoane din interior și că banii erau în fapt plata pentru crimă, spune poliția din Bedfordshire.

„Uciderea lui Carol Morgan a fost brutală, iar scena crimei îmi va rămâne în minte pentru totdeauna. Faptul că acest caz a rămas nerezolvat timp de peste patru decenii a rămas ca un spin în inima tuturor ofițerilor care au lucrat la caz”, a declarat Inspectorul șef Brian Prickett, care a condus ancheta inițială între 1981 și 1983.

Allen Morgan își va afla pedeapsa pe 31 iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult