Rezultate alegeri locale, Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand depune plângere penală: ”Vor fi trași la răspundere”

Clotilde Armand
Inquam Photos / George Calin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a candidat pentru un nou mandat, a anunțat că depune o plângere penală pe numele membrilor Biroului Electoral de Sector.

Potrivit rezultatelor oficiale parțiale, Armand se află la o mică diferență de voturi față de contracandidatul său, George Tuță (PSD-PNL).

La ora 16.00, potrivit datelor centralizate de Code for Romania pe platforma rezultatevot.ro, Clotilde Armand avea 35, 96 % din voturi, iar George Tuță 36,27 %.

Actualul edil al sectorului 1 susține că membrii Biroului Electoral de Sector au refuzat la un moment dat să preia sacii cu buletinele de vot.

Este absolut inuman cum au tratat oamenii cei de la membrii Biroului Electoral de Sector. Aceste persoane, Biroul Electoral de Sector, vor fi trași la răspundere. Au și o plângere penală din partea mea pentru refuz de preluare a sacilor, pentru refuz de a consemna rezultatele. Biroul Electoral de Sector, au refuzat. Pentru că ei sunt cei care decid dacă tot Biroul Electoral de Sector poate să vină sau nu poate să vină, comisia de secție, dacă poate să vină sau nu poate, dacă poate să lase sacii sau nu. Totul este organizat și se face sub autoritatea Biroului Electoral de Sector. Sunt cei care hotărăsc dacă rezultatele sunt admise sau nu. Și au tergirversat, cum am spus, la 10 dimineața nu erau decât șapte secții de votare procesate” - a declarat, luni, Clotilde Armand. 

Citește și
VIDEO. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2024. Un profesor explică în direct cerinţele

Armand mai susține că, în timpul validării proceselor verbale, ”mai multe persoane au leșinat, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență”

”Revin cu o urgență care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciucă și Nicolae Ciucă și cu precizări privind procesul electoral de la Sectorul 1.

În acest moment, la Piața Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situație de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă. Zeci de reprezentanți ai secțiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale și pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leșinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgență. Situația este dramatică și nu exagerez.

Am cerut reprezentanților Biroului Electoral să vină cu soluții pentru a debloca rapid această situație din Piața Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineață și sunt extenuați. Să închidă sacii și procesele verbale într-o cameră sigilată din Piața Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secțiile de votare, iar sacii și procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanții secțiilor de votare odihniți. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!
Precizez că până în acest moment mai puțin de o treime din procesele-verbale din secțiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1. Dar Ciolacu a ieșit deja cu rezultate final la televizorul lui preferat. În cazul celorlalte secții, aproximativ 120, situația este neclară, deoarece sunt diverse probleme. O parte din procesele- verbale sunt greșit întocmite, iar verificarea lor este greoaie.

În cadrul acestui proces electoral se acumulează tot mai multe nereguli. Ieri am atras atenția asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi. Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgență 112 după ce mai mulți președinți de secție au fost surprinși împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilați. Aștept ca instituțiile statului să-și facă datoria transparent și cu respectarea legii.

Articol recomandat de sport.ro
Jurnaliștii italieni au făcut topul selecționerilor de la EURO 2024! Pe ce loc e Edi Iordănescu
Jurnaliștii italieni au făcut topul selecționerilor de la EURO 2024! Pe ce loc e Edi Iordănescu
Citește și...
Rezultate parţiale la Primăria Sectorul 1: George Tuţă - 36,44%, Clotilde Armand - 35,73%
Rezultate parţiale la Primăria Sectorul 1: George Tuţă - 36,44%, Clotilde Armand - 35,73%

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD - PNL) a câştigat funcţia de primar al Sectorului 1 al Capitalei, după ce ar fi obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii.

Recomandări
De ce România nu este încă pregătită să intre în zona euro. Semnal de alarmă tras de analiștii financiari
De ce România nu este încă pregătită să intre în zona euro. Semnal de alarmă tras de analiștii financiari

Cine are de plătit rate și facturi raportate la euro trebuie să știe că într-un orizont de un an calculele se pot schimba.  

Oficial. Se știe cum se va calcula noul salariu minim astfel încât creșterea să nu fie scădere
Oficial. Se știe cum se va calcula noul salariu minim astfel încât creșterea să nu fie scădere

Majorarea salariului minim de la 1 iulie ar fi adus de fapt o scădere pentru cei care primesc tichete de masă. Astfel, cu doar patru zile înainte de implementare, ministerul Finanțelor Publice a venit cu o soluție.

Șefii de stat şi de guvern fac jocurile pentru funcţiile de top ale Uniunii Europene. Poziția României
Șefii de stat şi de guvern fac jocurile pentru funcţiile de top ale Uniunii Europene. Poziția României

România este interesată de postul de comisar european pentru economie, sau de cel al extinderii comunitare.