REZULTATE alegeri SUA 2012

06-11-2012 10:00


Barack Obama, Mitt Romney

Primele rezultate ale alegerilor prezidentiale din SUA au inceput deja sa fie publicate in sectiunea speciala a Stirilor ProTV: "ALEGERI SUA".

PROTV NEWS transmite LIVE, pe 6 si 7 noiembrie, cele mai importante momente ale alegerilor prezidentiale din SUA

Pe 6 noiembrie 20120 americanii isi aleg conducatorul pe urmatorii patru ani. In varsta de 51 de ani, Barack Obama a scris istorie pe 4 noiembrie 2008, cand a devenit primul presedinte de culoare al SUA.

Alegeri SUA 2012. Presa americana: Barack Obama a fost REALES presedinte al Statelor Unite

Cei doi candidati care se lupta pentru Biroul Oval de la Casa Alba si-au incheiat campania electorala prin doua discursuri: "Dupa tot ce am traversat, dupa toate lucrurile pentru care am luptat, nu putem abandona schimbarea acum", a afirmat Obama."

Romney, de asemenea, a facut campanie pana in ultimul minut, deplasandu-se in Ohio si in Pennsylvania si acuzandu-l pe presedintele in exercitiu ca a "ESUAT".

Potrivit unei analize realizate de BBC, entuziasmul la urnele de vot este mult mai mic fata de alegerile de acum 4 ani. Mai mult, se asteapta ca numarul total de votanti sa fie sub cel de la alegerile din 2008.

Din punct de vedere economic, insa, alegerile prezidentiale par sa aiba o influenta pozitiva. Actiunile de pe Wall Street au inceput tranzactiile de marti in crestere usoara, transmite MarketWatch.

HARTA INTERACTIVA. Cele 10 state-cheie care vor decide numele viitorului presedinte al SUA

Lupta dintre cei doi se anunta foarte stransa, conform ultimelor sondaje de opinie. De altfel, in micul oras Dixville Notch s-a votat deja, iar primele rezultate arata EGALITATE intre Barack Obama si Mitt Romney.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO