Reactia lui Donald Trump dupa realegerea lui Obama la Casa Alba: "Trebuie sa facem o revolutie!"

07-11-2012 10:28


Donald Trump

Donald Trump a comentat pe contul sau de Twitter despre realegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite. Miliardarul se declara revoltat de aceasta situatie.

La scurt timp dupa ce devenise clar ca Barack Obama va castiga un nou mandat la Casa Alba, Donald Trump, un adversar cunoscut al acestuia, a scris pe Twitter ca “alegerile acestea sunt o rusine, o farsa, nu suntem un stat democratic”.

Ulterior, el a adaugat ca rezultatul este un adevarat dezastru si a indemnat la “o revolutie”, scrie Huffington Post.

Este vorba de contestarea sistemului electoral american, care permite alegerea unui presedinte chiar daca acesta a primit mai putine voturi din partea populatiei decat contracanditatul sau.

In SUA sistemul electoral include votul populatiei si votul electorilor, acesta din urma fiind decisiv. Candidatul la presedintie care obtine 270 de voturi electorale (electori) este declarat invingator, chiar daca la nivel national numarul alegatorilor care l-au votat este mai mic decat al adversarului sau.

Barack Obama a obtinut 303 mandate de "mari electori", iar adversarul sau republican Mitt Romney a castigat 203 mandate, potrivit unor estimari difuzate de posturile americane de televiziune.

Pentru a fi reales, Obama avea nevoie de 270 de mari electori din totalul de 538.

Revolta lui Trump avea sens, pentru ca la ora publicarii mesajului sau pe Twitter, Mitt Romney conducea la votul popular cu 51%, faţă de 48%, cat avea atunci Barack Obama.

Ulterior insa, cele mai recente rezultate partiale privind votul aratau ca Barack Obama a trecut in frunte, cu 47.859.950 voturi, cu 25.197 voturi in plus fata de Mitt Romney.

Donald Trump este un cunoscut opozant al lui Obama, el afirmandu-se in timpul campaniei electorale prin apeluri privind prezentarea unor documente care sa ateste ca Barack Obama este nascut in SUA si astfel are dreptul sa candideze la presedintie.

Cei mai puternici oameni ai lumii isi trimit mesaje pe Facebook si Twitter. Ce mesaj istoric a trimis Obama

Alegeri SUA 2012. Barack Obama, primul discurs dupa alegeri: "Lucrurile bune urmeaza sa se intample"

Sursa: huffingtonpost.com

VIDEO PROTVPLUS.RO