Dolarul s-a depreciat dupa realegerea lui Obama ca presedinte al Statelor Unite

07-11-2012 10:13


Barack Obama

Dolarul s-a depreciat miercuri, ca urmare a speculatiilor ca realegerea lui Barack Obama in postul de presedinte al SUA va continua politicile monetare de stimulare a economiei, care tind sa slabeasca moneda americana.

Dolarul a trecut pe depreciere fata de euro, dupa ce Obama l-a invins in alegeri pe republicanul Mitt Romney, potrivit estimarilor unor posturi americane de televiziune.

Dolarul australian s-a apreciat pentru a treia zi consecutiv, in timp ce actiunile din Asia au avansat. Cererea pentru euro a fost limitata, intrucat Grecia se indreapta catre un vot in parlament asupra unui pachet de masuri de austeritate necesare pentru pachetul de ajutor extern.

"Politica monetara va ramane relaxata in mandatul lui Obama, astfel ca dolarul va fi vandut. Vanzarea de dolari s-ar putea sa nu dureze atat de mult, intrucat SUA se apropie de momentul activarii automate a unui set de cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli", a declarat Michiyoshi Kato, vicepresedinte la Mizuho Corporate Bank.

Dolarul s-a depreciat cu 0,5%, la 1,2872 dolari pe euro in aceasta dimineata la Londra, dupa ce s-a aflat anterior in urcare cu pana la 0,2%.

Potrivit estimarilor, Obama a castigat statele cheie Ohio, Iowa, New Hampshire, Wisconsin, Colorado, Virginia, dar si Pennsylvania.

Romney a declarat, anterior, ca nu este de acord cu masurile Rezervei Federale de a stimula economia.

Candidatul republican a afirmat ca l-ar inlocui pe seful Fed, Ben Bernanke, la incheierea mandatului acestuia, in ianuarie 2014.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO