Jucaria retrasa de urgenta de Lego de pe piata, pentru ca ar fi o ofensa la adresa musulmanilor

Dată publicare: 02-04-2013 12:42
Dată actualizare: 05-04-2013 06:50


lego

Cel mai mare producator de jucarii din lume va retrage de pe piata jucaria Jabba’s Palace, care este considerata a fi o ofensa adusa musulmanilor, design-ul sau semanand cu o moschee.

Decizia de retragere a jucariilor de pe piata, a fost anuntata sambata, 30 martie, dupa o intalnire intre liderii comunitatii musulmane si reprezentantii Lego.

Liderii comunitatii sustin ca aceasta jucarie seamana ca design atat cu moscheea Hagia Sophia din Turcia, cat si cu Jami al-Kabir din Beirut. Musulmanii acuza compania Lego, ca ar insinua prin jucaria din franciza Star Wars, ca acestia au “personalitati inselatoare si criminale” si ii descriu ca fiind teroristi.

Scandalul pe aceasta tema a inceput in ianuarie 2013, cand Comunitatea Culturala Turca din Austria a dat un comunicat de presa in care exprima punctul de vedere al musulmanilor. Intr-un paragraf al comunicatului, acestia explicau ca : “Teroristului Jabba the Hutt ii place sa fumeze la narghilea si sa isi omoare victimele. Este clar ca acest personaj, impreuna cu intreg pachetul cu care vine jucaria, este o prejudecata rasista plina de insinuari vulgare ”

Lego a dezmintit acuzatile la acea vreme, declarnd ca regreta interpretarea gresita a comunitatii asupra produsului.

Sursa: Time.com


VIDEO PROTVPLUS.RO