Efectul Trump. Pretul aurului a inregistrat cea mai mare crestere dupa Brexit

Dată publicare: 09-11-2016 09:27
Dată actualizare: 12-11-2016 00:22


lingouri de aur - AGERPRES

Cotatia aurului a crescut miercuri cu aproape 5%, pe masura ce investitorii cauta valori de refugiu ingrijorati de posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA, transmite Reuters.

Aceasta este cea mai mare crestere inregistrata intr-o singura zi de pretul aurului dupa data de 24 iunie, cand cotatia metalului galben a crescut cu 8%, dupa ce Marea Britanie a decis sa iasa din Uniunea Europeana, conform Reuters, citat de Agerpres.

Pretul spot al aurului a crescut cu pana la 4,9% pana la 1.337,40 dolari uncia, cel mai ridicat nivel din ultimele doua luni, si la ora 05:55 GMT era in crestere cu 4% pana la 1.326,70 dolari. De asemenea, pretul spot al argintului a crescut cu 2,9% pana la 18,87 dolari uncia, iar cotatia la platina a crescut cu 1,5%. In paralel, dolarul american s-a prabusit iar peso-ul mexican a atins cea mai scazuta valoare din ultimele decenii.

"Trump presedinte inseamna o lunga perioada de incertitudine in care fiecare declaratie a presedintelui ales va avea efecte importante asupra pietelor", a declarat Joshua Rotbart, partener la firma J. Rotbart & Co.

Analistii sunt de parere ca o victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA ar putea determina si Rezerva Federala americana sa amane majorarea dobanzii de politica monetara la reuniunea de luna viitoare, ceea ce ar creste si mai mult atractivitatea aurulu
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO