Barack Obama critica FBI-ul si le cere americanilor sa o voteze pe Hillary Clinton. "Soarta republicii e in mainile voastre"

Dată publicare: 02-11-2016 21:05
Dată actualizare: 05-11-2016 07:13


Barack Obama, Hillary Clinton

 Este important ca investigatiile guvernamentale sa nu permita ca sugestiile sau "insinuarile" sa influenteze opinia publica, a declarat presedintele Statelor Unite Barack Obama.

Sunt primele comentarii dupa ce FBI a anuntat noi e-mailuri avand o posibila legatura cu investigatia privind candidatul democrat la alegerile prezidentiale Hillary Clinton, relateaza Reuters.

Presedintele democrat a afirmat intr-un interviu la radio ca nu doreste sa se amestece in proces dupa ce Biroul Federal de Investigatii a anuntat ca a gasit noi e-mailuri ce ar putea sa se refere la utilizarea de catre Clinton a unui server de e-mail privat pentru serviciu in timp ce ea era secretar de stat.

Directorul FBI James Comey a declarat ca nu este clar daca aceste e-mailuri sunt semnificative. Decizia sa de a anunta descoperirea acestor e-mailuri a afectat drastic campania prezidentiala cu 11 zile inaintea alegerilor din 8 noiembrie si a atras critici puternice din partea democratilor.

"Eu cred ca exista o norma ca atunci cand exista investigatii, noi sa nu actionam pe baza unor insinuari, nici pe baza unor informatii incomplete si nici pe scurgeri de informatii", a declarat Obama citat de NowThisNews intr-un interviu difuzat miercuri.

Obama: Soarta republicii este in mainile voastre

Presedintele Barack Obama le-a cerut miercuri conationalilor sai americani sa se mobilizeze pentru a o alege in functia de presedinte pe candidata democrata Hillary Clinton si a-i stopa astfel drumul catre Casa Alba rivalului sau republican Donald Trump, estimand ca 'soarta republicii' este in joc, transmite AFP.

''Puteti alege prima femeie presedinte; aveţi ocazia de a scrie istoria'', a spus Obama in cadrul unui miting electoral desfasurat in orasul Chapel Hill, in statul Carolina de Nord.

''Daca Hillary castiga Carolina de Nord, ea castiga (alegerile prezidentiale din SUA de pe 8 noiembrie, n.r.). Iar cand am spus ca soarta republicii este in mainile voastre, nu glumeam. Respingeti frica! Alegeti speranta! Votati!'', a adaugat liderul de la Casa Alba adresandu-se sustinatorilor Partidului Democrat.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO