Poti sa mori de gripa noua chiar daca ai sistemul imunitar bun!


Ultimul update: Luni 07 Mai 2012 15:47
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Simptome

Gripa noua ne da fiori reci. Printre cei care si-au pierdut viata din cauza virusului AH1N1 se numara de acum si romani sanatosi-tun. Si totusi, au murit in cel mult 48 de ore.

Este adevarat ca procentul e mic, de sub 2%, ne transmit medicii, care precizeaza insa ca asta nu ii linisteste.

Pana in acest moment, in Romania a fost inregistrat un singur caz de deces al unei persoane care era perfect sanatoasa. Pe patul de spital se afla insa alti doi barbati in aceeasi situatie. Unul este medic pediatru. Bolnavii au contactat virusul si, teoretic, ar fi trebuit sa scape de probleme cu sapte zile de stat in casa si cu medicamente. Numai ca starea lor este extrem de grava.

Medicii spun ca exista si astfel de exceptii: oameni cu un sistem imunitar bun, care fac complicatii, iar decesul intervine in 48 de ore. Nu exista niciun semn prevestitor. Pur si simplu, sistemul imunitar in loc sa-si faca treaba, reactioneaza haotic si face ravagii in organism in loc sa-l ajute si sa anihileze virusul.

Asadar, chiar si o persoana cu analizele la zi poate sa moara din cauza gripei noi. Diferenta o face sistemul imunitar. Vorbim asadar si despre organisme care lupta impotriva virusului, dar si despre organisme care se autodistrug. Apare asa-numitul plaman negru, adica niciun tratament nu mai are efect, pentru ca oxigenarea se blocheaza.

In ultimele doua saptamani, rata de mortalitate a crescut de la 0,52 la 1,12%. In total, in Romania au fost raportate 5.626 de cazuri pana acum, dintre care 50 de oameni s-au stins. Medicii va sfatuiesc sa va spalati cat mai des pe maini, sa folositi o batista cand stranutati, iar daca va imbolnaviti e obligatoriu sa va izolati la domiciliu si sa anuntati medicul de familie. Daca nu vreti sa treceti prin astfel de momente, vaccinul ramane cea mai buna solutie.

 

 

Tags: gripa noua,

Pandemia gripala a secolului XXI, mai putin periculoasa decat se anticipase
Olanda a anuntat sfarsitul epidemiei de gripa noua
Bilant dupa Craciun: inca 7 morti si 36 de bolnavi de gripa noua!
VIDEO PROTVPLUS.RO