Bilantul deceselor cauzate de gripa A H1N1 a ajuns la 24 in Italia

Ultima actualizare: 01-05-2012 22:16
Gripa noua

Sase noi decese cauzate de gripa A H1N1, in special in randul bolnavilor suferind deja de alte boli grave, au fost anuntate miercuri in Italia, bilantul epidemiei ajungand la 24 de morti in peninsula.

Autoritatile sanitare au dorit totusi sa calmeze populatia. "Trebuie sa respectam prioritatile planului de vaccinare, care nu prevede vaccinarea intregii populatii, nu exista niciun motiv de alarmare", a declarat, intr-un comunicat, directorul Institutului Superior italian al Sanatatii, Giovanni Rezza.

In Italia exista un program de vaccinare care urmeaza sa includa 40% din populatie pana la inceputul anului 2010. Dupa personalul sanitar, autoritatile au decis sa treaca la cea de-a doua faza a acestui program, vizand cu prioritate femeile insarcinate sau tinerele mame si persoanele care sufera de boli ce implica riscuri crescute.

Cele sase cazuri mortale anuntate miercuri vizeaza un baiat de 14 ani din Alessandria, in apropiere de Torino, un tanar de 26 de ani din Scafati, in apropiere de Salerno, o tanara de 18 ani din Roma, un baiat de 17 ani din vecinatatea orasului Torino, un barbat de 58 de ani, din apropiere de Roma, si o fetita de 11 ani din Monza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO