Alarmant! O mutatie a virusului AH1N1 in Ucraina!

Ultima actualizare: 01-10-2012 02:57

UPDATE:Medicii sustin ca epidemia de gripa din aceasta tara, care a luat viata a 189 de oameni si a imbolnavit alte sute de mii, ar fi fost provocata de un virus mutant. La autopsii, legistii s-au ingrozit, cand au vazut ca plamanii victimelor erau negri.

Medicii din vestul Ucrainei, zona cea mai puternic afectata de epidemie, cred ca de fapt nici nu s-au confruntat cu o gripa propriu-zisa. Ei sustin ca majoritatea cazurilor depistate in regiunile Cernauti si Liov, prezentau leziuni ale plamanilor si nu ar fi trebuit tratate ca gripa.

In consecinta, medicii au cerut Ministerului Sanatatii de la Kiev sa ordone administrarea antibioticelor cu mare atentie sau chiar elimininarea lor din terapie.

Specialisti de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au inceput testele in Kiev si Liov, incercand sa depisteze virusul ucigas.

Situatia in Romania

Pe de alta parte, in 24 de ore, inca 68 de romani au fost diagnosticati cu gripa noua, iar cazurile de gripa sezoniera s-au dublat in ultima perioada.

Specialistii atrag insa atentia ca 800.000 de romani cu grave afectiuni pulmonare si inca 6 milioane de fumatori sunt in aceasta perioada extrem sensibil in fata infectiilor respiratorii.

Medicii spun ca pacientii care tusesc, se simt fara vlaga si obosesc dupa ce merg cateva sute de metri pe jos, ar trebui sa consulte un specialist.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO