"100 de ani în 100 de zile". 2010: Pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate

Dată publicare: 23-11-2018 09:11
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Campania Știrilor Pro TV "100 de ani în 100 de zile" continuă cu anul 2010. Este anul în care pensiile și salariile bugetarilor au fost tăiate, pe fondul crizei economice.

11 oameni au murit în urma unui accident aviatic la Tuzla, iar șase bebeluși s-au stins la Maternitatea Giulești din Capitală, afectată de o explozie.

Pe plan extern apare scandalul Wikileaks, iar președintele Poloniei își pierde viața într-un accident aviatic.

Pe fondul unei crize economice accentuate, 2010 devine anul tăierilor din salarii şi pensii. Preşedintele Traian Băsescu anunţa că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române reduc salariile bugetarilor cu 25%, iar pensiile cu 15% la sută.

Dacian Ciolos este ales comisar european pentru agricultură.

Unsprezece persoane au murit, într-un accident aviatic la Aerodromul din Tuzla, iar ceva mai târziu, opinia publică este socata după ce şase bebeluşi au murit în urma unei explozii la Maternitatea Giuleşti, din capitală.

În capitala are loc Summit-ul Dunării şi sunt prezente 22 de delegaţii, cu şefi de guverne din cele 14 state din bazinul dunărean. A participat şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" al lui Florin Şerban primeşte Ursul de Argint şi distincţia „Alfred Bauer" la Festivalul de Film de la Berlin. Un accident aviatic are loc la Smolensk. Preşedintele Poloniei îşi pierde viaţa.

Apare scandalul WikiLeaks, site care publică o colecţie de peste 250.000 de documente diplomatice americane, strict secrete.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO