Afla unde ninge pana la Craciun si cum va fi vremea de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Incepand din acest weekend, Romania se imbraca in haine albe. Sarbatorile de iarna aduc zapada in cea mai mare parte a zonei montante. Vezi in articol prognoza meteo de Craciun si Revelion.

Vremea in weekendul 16-17-18 decembrie

Meteorologii anunta ca in weekendul care urmeaza va ninge mai ales la munte. In Carpatii Orientali, Meridionali si nordul Muntilor Apuseni. Este posibil sa cada precipitatii si in celelalte zone ale tarii, cum ar fi Transilvania sau Moldova. In Bucuresti s-ar putea sa ajunga cativa fulgi, insa nu vor fi ninsori abundente.

De alftel pentru sudul si sud-vestul tarii prognozele arata ca precipitatiile nu vor fi prea insemnate cantitativ luna aceasta.
Temperaturile vor scadea pana in jurul valorii de zero grade si exista posibilitatea ca in depresiunile intracarpatice sa apara inversiuni termice.

Citeste si: Sfarsitul succesului Google e aproape? Cum pot ingropa utilizatorii gigantul online

Citește și
meteo
Am intrat oficial in iarna. Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Joi - Vremea va fi predominant inchisa, dar mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Va ploua in jumatatea de vest a tarii si pe arii mai restranse, noaptea, in restul teritoriului. La munte precipitatiile vor fi mixte. Izolat cantitatile de apã vor depasi 15 l/mp. In zonele joase din regiunile extracarpatice local va mai fi ceata. Vantul va avea unele intensificari in vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 14 grade, iar cele minime intre 0 si 8 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

Vineri - Vremea se va mentine calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari si local ploi, ziua in regiunile estice si sud-estice, iar noaptea in cele vestice si nord-vestice. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in vestul tarii, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 13 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -3 si 5 grade. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

Sambata - In regiunile intracarpatice vremea se va raci, cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, care treptat se vor transforma in lapovita si ninsoare. In restul teritoriului vremea va fi calda, innorarile vor fi temporare si mai ales seara si noaptea local va ploua. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 14 grade, iar cele minime se vor situa intre -4 si 6 grade.

Duminica - Vremea se va raci in toate regiunile. Cerul va fi temporar noros si pe arii restranse se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare in nord-vestul, centru tarii si la munte si predominant ploi in sud-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montanã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -6 si 0 grade.

Mare grija ce cadouri oferiti celor mici de Craciun. 50 de tipuri de jucarii, retrase de pe piata

LA MUNTE

Vineri - Vremea se va mentine calda pentru aceasta data, desi valorile termice vor scadea usor fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si local se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va avea intensificari pana la tare pe creste.

Sambata - In masivele din vestul tarii vremea se va raci, cerul va fi noros si se vor semnala predominant ninsori. In restul zonei montane innorarile vor fi temporare, pe arii mai restranse vor fi precipitatii mixte, iar valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Vantul va prezenta intensificari, iar pe creste va sufla cu putere.

Duminica - Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros si local va ninge. Vantul va sufla slab si moderatcu unele intensificari.

Ce isi doresc copiii de la Mos Craciun? Afla ce scrisori i-au trimis anul acesta!

Vremea in saptamana 19-23 decembrie

Zapada cazuta in weekend se va mentine mai ales in zonele montane. In plus, la finalul saptamanii (joi-vineri) vor fi din nou conditii de ninsoare in majoritatea zonelor tarii. Va ninge abundent la munte, dar si in Bucuresti, Baia Mare, Cluj, Craiova, Targu Mures si in Nordul Moldovei. Urmeaza o zi mai linistita iar vineri, pe 23 decembrie cerul incepe din nou sa cearna.

In Moldova vor exista si intensificari ale vantului asa ca zapada va fi viscolita. Temperaturile vor fi in scadere si ar putea ajunge la valori negative in majoritatea zonelor.

Vremea de Craciun

Pana pe 24 decembrie, prognozele meteorologice arata ca vom avea parte de o noua repriza de ninsoare, care va rezista pana la Craciun si care va acoperi tara aproape in intregime. Asta inseamna ca si in Capitala sunt sanse ca zapada sa se astearna intr-un strat mai consistent.

Locuitorii din zona Dobrogei nu se vor bucura insa de omat, ci doar de ploaie si lapovita, potrivit AccuWeather.com. In aceasta regiune sunt conditii de formare a poleiului.

Vremea de Revelion

In saptamana dinaintea Anului Nou sunt asteptate temperaturi mai ridicate decat de obicei, mai ales in sudul, sud-estul si sud-vestul tarii. Asta va duce la topirea zapezii din aceste zone. La munte zapada se va mentine insa.

Nu sunt anuntate precipitatii in perioada sfarsitului de an.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Temperaturi in crestere in toata tara. Care sunt sansele sa avem zapada de Craciun si Revelion
Temperaturi in crestere in toata tara. Care sunt sansele sa avem zapada de Craciun si Revelion

Bietul Mos Craciun este in impas. Nu avem cum sa punem tunurile de zapada pe toata Romania, asa ca anul acesta are toate sansele sa vina cu parasuta, nu cu sania.

Am intrat oficial in iarna. Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni
Am intrat oficial in iarna. Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni

Trebuie sa ne pregatim sufleteste pentru cel putin trei luni reci. Daca, potrivit meteorologilor, decembrie se anunta ceva mai blanda si fara prea multe ninsori, in ianuarie vom tremura din toate incheieturile.

Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti afla care e starea vremii din ora in ora.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.