Ploi şi vânt puternic, astăzi, în majoritatea zonelor, ninsori şi viscol la munte. Prognoza până marți

×
Codul embed a fost copiat

Sâmbătă rămânem cu vremea neobişnuit de caldă, dar o să plouă mai ales în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Vântul se va înteţi aproape peste tot şi vom avea maxime de la 6 grade în Transilvania, până la 16 grade în sudul Dobrogei.

Ploi şi vânt puternic, astăzi, în majoritatea zonelor ţării; ninsori şi viscol la munte

Majoritatea regiunilor ţării sunt, sâmbătă, până la ora 20.00, sub incidenţa unei informări a meteorologilor care au prognozat vânt şi ploi ce vor cumula 20 de litri pe metru pătrat. Pentru zona de munte sunt semnalate ninsori viscolite şi intensificări ale vântului, până duminică la ora 20.00.

Pe parcursul zilei de sâmbătă aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15-20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1.800 de metri, vor predomina ploile şi, în special în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25-30 l/mp. Izolat, vor fi condiţii de polei, anunţă meteorologii.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Citește și
ursi, precizere, meteo, iarna, ziua ursilor,
Prezicerea urşilor. Cât mai durează iarna în România
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

De sâmbătă, de la ora 20.00, şi până duminică, la aceeaşi oră, sunt anunţate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru.

Conform ANM, începând de sâmbătă seară la munte vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar local se va forma gheţuş sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 km/h.

Prognoza pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosfera schimbătoare şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Maximele ajung la 15-16 grade, iar pe seară şi la noapte vin ploile şi se porneşte vântul.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme de primăvară, cu vreo 12 grade la amiază. Se adună norii şi vor aduce ploi locale, iar vântul va prinde putere.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei rămânem cu vremea caldă. Temperaturile urcă până la 10 grade, dar apar înnorări, o să plouă din când în când şi vântul va sufla din ce în ce mai tare.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme urâtă, cer noros şi ploi frecvente. Se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat şi vântul va agita atmosfera. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută, dar chiar şi aşa va fi mai cald decât în mod obişnuit.

Şi în vestul ţării se răceşte puţin, dar încă avem valori cu mult peste mediile perioadei. Ploile continuă şi pot fi consistente, iar vântul ajunge la viteze de 50-55 KM/h. Peste noapte apare trecător lapoviţa şi se poate depune polei.

Vreme rea găsim şi în centrul României. O să plouă destul de mult şi vântul va sufla cu putere. În zona montană înalta vântul ar putea depăşi 80-100 Km/h, iar pe seară şi la noapte se aşteaptă ninsoare şi viscol. Temperaturile se menţin la valori mari pentru început de februarie.

Şi în Oltenia se strică vremea. Cerul se umple de nori; vin ploile şi se înteţeşte vântul. La capitolul temperaturi stăm însă foarte bine. Maxime, mai potrivite pentru lună martie, ajung pe la 12 grade.

În ţinuturile sudice ploile ajung mai pe seară şi tot atunci vântul devine activ. În prima parte a zilei avem atmosfera schimbătoare şi temperaturi chiar şi cu 10 grade mai ridicate decât ar fi normal.

În Bucureşti avem încă o zi neobişnuit de caldă, cu o maximă de 15 grade. Norii se înmulţesc şi o să plouă, în special pe înserat şi după lăsarea nopţii. Vor fi şi averse; iar la noapte vântul va sufla cu 40-45 Km/h. Minimă ajunge pe la 9 grade- temperatura potrivită pentru o noapte de lună MAI.

Şi la munte va fi cald, însă vom avea vreme urâtă. O să plouă mai mult în masivele vestice şi în cele nordice; iar pe seară vor apărea ninsorile şi vor fi destul de consistente. Vântul va sufla cu putere; în zona montană înaltă ar putea depăşi 100 Km/h, iar mai târziu se va tranforma în viscol.

Prognoza pentru trei zile

Astăzi rămânem cu vremea neobişnuit de caldă; dar o să plouă, mai ales în vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Vântul se va înteţi cam peste tot şi vom avea maxime de la 6 grade în Transilvania, până la 16 grade în Lunca Dunării şi în sudul Dobrogei.

Duminică, temperaturile scad, dar se menţin peste valorile normale. Prin nord, nord-vest şi centru apare puţină lapoviţă, la munte se anunţă ninsori consistente şi viscol, iar în sud şi sud-est o să plouă. În zonele montane vântul mai poate depăşi 100 KM/h; iar în sudul şi estul ţării va atinge 50-55 KM/h.

Şi luni va fi mai cald decât în mod normal, mai ales în jumătatea sudică. Vom avem atmosfera schimbătoare; ninsori sporadice pe la munte şi un vânt activ pe creşte şi în nord-estul ţării.

Marţi aşteptam vreme frumoasă cam peste tot. Dimineaţa, în nord-estul extrem vor fi condiţii de fulguiala, iar pe la câmpie s-ar putea să apară ceaţă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Explicația pentru vremea caldă din februarie. Climatologii aduc vești proaste
Explicația pentru vremea caldă din februarie. Climatologii aduc vești proaste

A fost o zi de primăvară, cu 18 grade Celsius, la Călăraşi. Practic, s-au înregistrat cu 15 grade mai mult decât ar fi normal la început de februarie.

Prezicerea urşilor. Cât mai durează iarna în România
Prezicerea urşilor. Cât mai durează iarna în România

Nu doar vremea neobişnuit de caldă pentru începutul lui februarie ne duce cu gândul la primăvară, ci şi previziunea urşilor de la Zoo Târgu Mureş.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.