Romanul care "a vorbit cu Dumnezeu" si "patria lubenitelor dulci". Cele mai importante atractii turistice din Dolj

Ultimul update: Sambata 22 Aprilie 2017 07:15
Data publicarii: Vineri 10 Martie 2017 19:03
Categorie: Travel
Petrache Lupu

Din acest judet provin, cu siguranta, cei mai faimosi pepeni din Romania, insa judetul Dolj ne poate incanta si privirea, nu doar papilele gustative.

In 2004, trei sate numite Broasca, Ciungu si Dabuleni se comasaru si deveneau orasul Dabuleni. Astazi, este cunoscut mai degraba ca "patria lubenitelor dulci".

12.000 de oameni traiesc in acest loc cu sol nisipos, numit si "Sahara Olteniei", principala activitate fiind agricultura, capitol la care se pot lauda cu performante impresionante.

In fiecare vara, de aici pleaca tone de pepeni dulci ca mierea in toata Romania, iar orice cumparator stie ca nu va fi nevoie sa le mai faca dop, pentru ca niciunul nu da gres in a le satisface poftele.

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

Mai mult de atat, producatorii au experimentat in acest an o noua tehnica, altoirea lor cu dovleci, rezultatele fiind uimitoare: s-au copt mai repede, productia este cu 30% mai mare si gustul a ramas la fel. In loc de 1 iulie, lubenitele vor sosi in piete la sfarsitul primaverii.

Va dezvaluim acum un secret: stiti cum faceti diferenta dintre pepenele de Dabuleni si cel strain? Pepenele de Grecia, de exemplu, are dungile mai albe, in timp ce pepenele de Dabuleni este mai negru si mai lucios. Puteti fotografia doua astfel de exemplare si sa le trimiteti imaginile prietenilor, pentru a-i testa sa vedeti daca stiu trucul. Orange ofera acoperire 4G in toata zona, astfel ca metoda poate fi testata oricand.

Urmatorul loc din judetul Dolj pe care vi-l propunem sa il vizitati este Maglavit. De la Dabuleni pana aici aveti de mers peste 100 de kilometri, insa va merita efortul.

In comuna Maglavit, situata la doar 3 kilometri de Dunare, se afla Manastirea Maglavit, locul unde se spune ca ciobanul Petrache Lupu l-a intalnit pe Dumnezeu.

Potrivit legendei, Petrache Lupu era mut si a inceput sa vorbeasca in momentul in care i s-a aratat Dumnezeu si i-a daruit puterea de a vindeca. In scurt timp, Maglavit a devenit loc de pelerinaj, iar oameni din toate zonele tarii au inceput sa vina aici pentru a cauta vindecare.

O vizita in Dolj nu poate fi considerata incheiata daca nu dati o fuga si pana in Calafat, situat la doar cativa kilometri de Maglavit. Puteti verifica oricand Google Maps pentru a vedea cum ajungeti dintr-un punct in altul: Orange ofera acoperire 4G in tot judetul.

Cunoscut si sub numele de orasul rozelor, al castanilor si stejarilor seculari si al falnicelor monumente istorice, Calafatul se pregateste sa devina o importanta atractie turistica.

Planurile autoritatilor includ amenajarea unei plaje de 3 kilometri si investitii importante pentru a-i atrage pe turistii din Bulgaria, aflati la mica distanta.

pepeni, Dabuleni Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
pepene altoit Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Petrache Lupu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Locul din Romania unde poti pasi pe urmele Imparatesei Sissi

Locul din Romania unde poti pasi pe urmele Imparatesei Sissi

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

Culele oltenesti din Valcea, locul unde se adaposteau boierii cand erau atacati de turci. Cum arata cladirile in prezent

targ, Viena, Craciun, sarbatoare

Turtă dulce românească şi vestitele noastre dulceţuri fac senzaţie la Viena. Cum arată târgurile de Crăciun

Inspecţii zilnice în staţiunile de la munte. Turiştii, păziţi de poliţia pe schiuri

O cameră costă 120 de lei/noapte. Locul perfect pentru o vacanţă în liniştea satelor tradiţionale

O rețetă de țuică, urmată cu sfinţenie. O sticlă se vinde în Vestul Europei şi cu 2.000 de €

Orașele din țară, unde vă puteți duce cu copiii la Moș Crăciun, la târgurile de iarnă

Prețul chiriilor a explodat în marile oraşe, de sărbători. Cât costă vederea către Str. Sforii din Brașov

Brad de Craciun

Care sunt țările europene cu cei mai frumoși brazi de Crăciun

Turiştii români au cheltuit în ţară peste 9 milioane euro în minivacanţa de 1 Decembrie

Orașele Praga și Zagreb, gata să primească turiști, la târgurile de Crăciun

Răsfăț de 1 decembrie, la malul mării. Turiștii au petrecut Ziua Națională în piscine cu apă caldă

Zăpada de pe pârtii, înlocuită de nămol. Turiștii de la munte, dezamăgiți

Reacția unui turist din Predeal, după ce a mâncat șorici direct de pe porc