Oferte turistice de Paste 2015: preturi intre 950 si 1.900 lei in Bucovina. Turistii sunt atrasi cu "mese imbelsugate"

Paste in Bucovina

Turistii care doresc sa petreaca Pastele in Bucovina au oferte de sejururi la pensiuni cu preturi intre 950 si 1.900 de lei de persoana, ca anul trecut. 

Pe langa produsele traditionale si petrecerile in aer liber, ofertele actuale includ plimbari cu caruta sau ateliere interactive de incondeiat oua.

La Voronet, la o pensiune de patru stele, oferta de Paste pentru un sejur de cinci zile cu patru nopti de cazare este de 1.650 de lei de persoana, turistii fiind atrasi cu "mese imbelsugate" de preparate traditionale bucovinene, vin, afinata, pasca si cozonac, dar si cu ateliere interactive de incondeiat oua in prezenta unui mester popular, petreceri in aer liber, cu berbecut la protap, balmos la ceaun si concerte folclorice.

In afara mancarurilor traditionale de Paste, oua rosii, cas, urda, bors de miel, drob, friptura de miel, pasca cu branza, turistii sunt asteptati cu ”delicioasele mancaruri traditionale din Bucovina”, cum ar fi borsul cu hribi, sarmalele, tochitura bucovineana, hribi cu smantana, pastrav, racituri, papanasi cu branza si dulceata de afine, placinte, cozonac, coltunasi cu branza, tocinei, afinata, visinata, ciresata si tuica de prune.

Turistilor li se sugereaza sa foloseasca si aleile inguste si linistite din complexul Arinis, aflat in apropiere, pentru trekking, nordik walking sau ciclism. in imediata apropiere a complexului se poate practica trekking cu tiroliana sau rapel, precum si ciclism montan pe trasee cu diverse grade de dificultate, alpinism la Piatra soimului, offroad, motocross sau ATV, paintball sau tir cu arcul.

Citește și
Miel
Patru zile pana la Pastele catolic. Cat a ajuns sa coste un kilogram de carne de miel in pietele din Romania
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Pe malul drept al raului Moldova, turistii au la dispozitie telescaunul care deserveste partia de schi Soimul, ce poate oferi pe un traseu de aproximativ 1,5 kilometri o priveliste panoramica a orasului Gura Humorului.

La o alta pensiune de patru stele din Voronet, pretul unui sejur de cinci zile este de 1.595 de lei de persoana, iar slujba de inviere poate fi ascultata chiar din balcoanele camerelor unitatii de cazare. Pentru a respecta traditia locala, in dimineata primei zile de Paste turistii se vor spala pe fata cu apa in care se vor pune un ou rosu si bani, pentru sanatate si belsug. In zona Manastirea Humorului, pachetul oferit de pensiuni de patru stele varizaa intre 1.000 si 1.200 de lei pentru patru nopti, in timp ce la o pensiune din Gura Humorului, pretul este situat intre 1.400 si 1.900 de lei de persoana pentru un sejur de patru zile si trei nopti de cazare.

La o pensiune de trei margarete din Sucevita, pachetul turistic care include patru zile cu trei nopti de cazare costa intre 950 si 1.150 de lei, iar cel cu patru nopti de cazare este cuprins intre 1.100 si 1.300 de lei si include acces gratuit la piscina acoperita si incalzita, sauna, biliard, tenis de masa.

In noaptea de Inviere, turistii pot merge la slujba oficiata la Manastirea Sucevita. Tot in Sucevita, la o alta pensiune, sejurul de patru nopti costa 1.250 de lei de persoana, iar cel de trei nopti 1.050 de lei. Turistii care vor alege sa petreaca Pastele la aceasta pensiune vor putea asista la o demonstratie de sarituri peste obstacole si dresaj de cai si ponei, urmata de plimbari in manejul acoperit, plimbari cu caruta, vizite la manastiri, la Zoo Radauti sau la Muzeul Oualor incondeiate din Moldovita.

La o pensiune de patru margarete din Vama, tarifele pentru un sejur de sase zile cu cinci nopti de cazare sunt cuprinse intre 1.250 si 1.522 de lei de persoana, turistii avand o noapte de cazare bonus. Oferta include o plimbare cu caruta pe ulitele satului, vizita la Muzeul Oualor incondeiate din Vama si o demonstratie practica de incondeiere traditionala, turistii putand opta si pentru o scurta excursie la manastirile Moldovita sau Sucevita. Cei care aleg sa petreaca Pastele in Bucovina vor putea participa la slujba de inviere la biserica satului sau la manastirile din apropiere - Moldovita sau Voronet, iar in dimineata primei zile de Paste vor putea merge la sfintit cu un cos traditional pregatit la pensiune cu bucate de casa - oua rosii, cozonac, pasca si vin.

La o pensiune din Moldovita, pentru patru nopti de cazare tarifele sunt cuprinse intre 1.590 si 1.690 de lei, iar turistii pot vizita Muzeul Oualor incondeiate, manastirea Moldovita sau atelierul de ceramica neagra de la Marginea. in noaptea de inviere, dupa slujba religioasa, turistilor li se ofera o gustare cu oua rosii si dulciuri specifice, iar in prima zi de Paste sunt invitati la o plimbare cu caruta pe ulitele satului, cu popas la Muzeul Oului din Vama pentru deslusirea incondeiatului oualor, dar si la o masa imbelsugata, cu petrecere si program folcloric.

Autoritatile sucevene nu stiu daca si in acest an Lumina Sfanta de la Iersualim va fi adusa la Suceava pentru a fi impartita in Noaptea de inviere, urmand ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa se ocupe de aceasta actiune. De altfel, in programul manifestarilor "Pastele in Bucovina" nu este inclusa aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.

Manifestarile din programul "Pastele in Bucovina" au inceput in 23 martie cu o expozitie de desene si picturi ale copiilor din Solca si au continuat duminica, 29 martie, la Fundu Moldovei, cu a 24-a editie a Festivalului national de muzica corala religioasa "Buna Vestire" si un Targ de Paste, dar si cu demonstratii de incondeiat oua la Muzeul Oualor incondeiate din Vama.

In 4 aprilie, la Universitatea Suceava, Grigore Lese va sustine un concert de Paste, iar in 5 aprilie, la Ciocanesti, se va desfasura Festivalul National al Oualor incondeiate, care include o expozitie nationala de oua incondeiate, demonstratii de incondeiat oua, un concurs de traditii, dar si un spectacol artistic. In perioada de dinaintea Pastelui, in mai multe localitati sucevene vor fi organizate conferinte religioase, concerte, targuri, expozitii de oua incondeiate, demonstratii de incondeiat oua si de mestesuguri traditionale.

In Saptamana Patimilor, se deruleaza programul "Drumul Oualor incondeiate", pe patru rute, fiind cuprinse zonele etnografice ale judetului, iar in fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de incondeiat oua si expozitii cu vanzare.

In sambata dinaintea Pastelui, in unitatile de cazare din judet, turistilor le vor fi prezentate traditiile de Paste, iar de la ora 23.00 se va desfasura slujba de inviere in toate bisericile si manastirile din judet, in timp ce in Salina Cacica va fi oficiata "invierea din adancuri" la capela amenajata in salina.

In prima zi de Paste, in mai multe localitati din judet vor fi organizate concursuri de ciocnit oua rosii, dar si concursuri de cosuri pascale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ce oferte turistice au pregatit hotelierii de pe litoral, de Paste. Excursii la manastirile din Dobrogea
Ce oferte turistice au pregatit hotelierii de pe litoral, de Paste. Excursii la manastirile din Dobrogea

Putini hotelieri de pe litoral au oferte pentru turistii care vor sa petreaca Pastele la malul marii, litoralul nefiind o destinatie traditionala pentru aceasta sarbatoare. Majoritatea unitatilor care au pregatit totusi pachete sunt in Mamaia..

Patru zile pana la Pastele catolic. Cat a ajuns sa coste un kilogram de carne de miel in pietele din Romania
Patru zile pana la Pastele catolic. Cat a ajuns sa coste un kilogram de carne de miel in pietele din Romania

Doar patru zile ne mai despart de Pastele catolic si Floriile oprtodoxe, iar in pietele din Targu Mures au aparut deja mieii.

Vreme extrem de rece in noaptea Invierii. Anuntul facut de meteorologi include ploi si temperaturi scazute
Vreme extrem de rece in noaptea Invierii. Anuntul facut de meteorologi include ploi si temperaturi scazute

Va fi foarte frig in noaptea Invierii. Daca aveti de gand sa ramaneti in tara de Paste, este bine sa stiti ca ziua vor fi cel mult 14 grade, iar noaptea, temperaturile vor scadea chiar si sub zero grade.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.