Fabricat in Hunedoara, afacerea de succes cu produse naturale a producatorilor independenti
Harnicia e mama succesului - o dovedesc mai multi producatori din Hunedoara care nu mai vor sa faca bataturi in palme muncind pentru altii.
Si-au unit fortele si isi vand produsele in magazine proprii, unde cu totii isi aduc marfurile. In tot judetul exista deja sase astfel de locatii, iar oamenii isi numesc afacerea simplu: "Fabricat in Hunedoara".
"Avem produse fabricate la Hunedoara: conserve, avem ceaiuri facute la Orastie, produse de Brad, mezeluri de Brad...", spune o vanzatoare.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
In magazinele micilor producatori din Hunedoara, parca intri in camara bunicii. O camara foarte dichisita, si plina de bunatati: de la pui crescuti in ograda, carnaciori si slaninuta bine afumata, pana la ceaiuri.
"Omul de rand sa uita... Domne', cumpar de la mine ca este totul natural, cumpar ce stiu..., nu ca altele aduse de prin Ungaria, de pe nu stiu unde si infestate...", spune Gheorghe Suciu, un client.
Puterea exemplului e mare, iar drept dovada sta domnul Manole, proprietarul unei fabrici de conserve, care s-a alaturat micilor producatori. Lucreaza numai dupa retetele traditionale, pastrate din generatie in generatie.
"Sunt produse locale la niste preturi acceptabile, preturi de producatori... Cu cat ponderea vanzarilor in judet va creste, bineinteles ca va fi benefic si pentru noi, pentru ca ne scuteste de niste transporturi inutile...", declara si Marcel Manole, administratorul fabricii de conserve.
"Facem productie aici, banii raman aici si vrem sa constientizam clientii, publicul hunedorean ca existam aici si facem productie pentru ei...", ne-a declarat Alina State, initiatorul proiectului.
Ideea a prins si la Oradea.
"Avem asa sunculita facuta traditional de casa, doar tinuta la sare si la fum. Avem carnati de casa afumati, sunt putin picanti..."
"Atunci cand intra clientul si vede mai multi producatori si vanzarea e mai mare, la fiecare.", sustine Tunde Czer, un producator.
"Totdeauna vor fi produse de sezon proaspete din fermele si gospodariile care produc in judetul nostru.", spune Marius Stefan, director la Camera Agricola Bihor.
Toata lumea are de castigat: cumparatorii se aleg cu mancare sanatoasa, iar micii producatori impart profitul fara sa-i mai imbogateasca pe intermediari.