Fabricat in Hunedoara, afacerea de succes cu produse naturale a producatorilor independenti

Ultimul update: Miercuri 20 Martie 2013 06:46
Data publicarii: Duminica 17 Martie 2013 07:50
Categorie: Travel

Harnicia e mama succesului - o dovedesc mai multi producatori din Hunedoara care nu mai vor sa faca bataturi in palme muncind pentru altii.

Si-au unit fortele si isi vand produsele in magazine proprii, unde cu totii isi aduc marfurile. In tot judetul exista deja sase astfel de locatii, iar oamenii isi numesc afacerea simplu: "Fabricat in Hunedoara".

"Avem produse fabricate la Hunedoara: conserve, avem ceaiuri facute la Orastie, produse de Brad, mezeluri de Brad...", spune o vanzatoare.

In magazinele micilor producatori din Hunedoara, parca intri in camara bunicii. O camara foarte dichisita, si plina de bunatati: de la pui crescuti in ograda, carnaciori si slaninuta bine afumata, pana la ceaiuri.

"Omul de rand sa uita... Domne', cumpar de la mine ca este totul natural, cumpar ce stiu..., nu ca altele aduse de prin Ungaria, de pe nu stiu unde si infestate...", spune Gheorghe Suciu, un client.

Puterea exemplului e mare, iar drept dovada sta domnul Manole, proprietarul unei fabrici de conserve, care s-a alaturat micilor producatori. Lucreaza numai dupa retetele traditionale, pastrate din generatie in generatie.

"Sunt produse locale la niste preturi acceptabile, preturi de producatori... Cu cat ponderea vanzarilor in judet va creste, bineinteles ca va fi benefic si pentru noi, pentru ca ne scuteste de niste transporturi inutile...", declara si Marcel Manole, administratorul fabricii de conserve.

"Facem productie aici, banii raman aici si vrem sa constientizam clientii, publicul hunedorean ca existam aici si facem productie pentru ei...", ne-a declarat Alina State, initiatorul proiectului.

Ideea a prins si la Oradea.

"Avem asa sunculita facuta traditional de casa, doar tinuta la sare si la fum. Avem carnati de casa afumati, sunt putin picanti..."

"Atunci cand intra clientul si vede mai multi producatori si vanzarea e mai mare, la fiecare.", sustine Tunde Czer, un producator.

"Totdeauna vor fi produse de sezon proaspete din fermele si gospodariile care produc in judetul nostru.", spune Marius Stefan, director la Camera Agricola Bihor.

Toata lumea are de castigat: cumparatorii se aleg cu mancare sanatoasa, iar micii producatori impart profitul fara sa-i mai imbogateasca pe intermediari.

"Si noi putem fi frumoase". Cum arata aceasta tanara, imaginea unui cunoscut producator de cosmetice
VIDEO PROTVPLUS.RO
targ craciun sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu, pe model bavarez, atrage turiști din Canada, SUA sau Japonia
Un american a muncit 40 de ani la decoraţiunile de Crăciun de pe casă. Ce a rezultat
Condiții excelente pentru turiștii de la munte. Prețurile, la fel ca în 2017
Reacția unor turiste din China când mănâncă o ureche de porc pârlită
Pregătiri în satul lui Moş Crăciun din Laponia. Câte scrisori vin în fiecare zi
O turistă din Moldova a izbucnit de ce a găsit la prima vizită în România: ”Dezamăgită”
decor de craciun
Decor de Crăciun. Ce recomandă Adela Pârvu
Reacţia unor italieni care au ajuns în Maramureş, în satul preferat al prinţului Charles
Cârciumarii de la munte au început să taie porcii. Turiștii se înghesuie la șorici
Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
A nins în Poiana Brașov. Sezonul de iarnă s-a deschis oficial în stațiunile de munte
Se deschide oficial sezonul de schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai mari decât anul trecut