Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Reactii locale la adoptarea Legii Cainilor Comunitari: “Romania sfideaza iar forurile europene”

Caini maidanezi

Astazi a fost aprobata in Camera Deputatilor legea privind cainii comunitari, care permite si eutanasierea acestora. Decizia finala va fi luata insa la nivel de administratie locala si este obligatorie consultarea locuitorilor orasului.

“Legea va fi atacata sub toate formele legale, cu atat mai mult cu cat contine foarte multe inconsistente. Inca o data, Romania sfideaza forurile europene. In 13 octombrie, Parlamentul European a decis ca toti cainii din tarile membre ale Uniunii Europene vor fi sterilizati. Practic, nu avem dreptul la o legislatie la nivel national”, a declarat Ruxandra Bizera, reprezentant al Asociatiei Pet Hope.


In Timisoara, problema pare ca va fi rezolvata fara eutanasiere. Acum cateva luni s-a semnat un contract intre Primaria Timisoara si Asociatia Pet Hope. Conform acestuia, cainii comunitari vor fi sterilizati. “La momentul actual au fost deja sterilizati multi caini din fabrici si zone industriale, iar cei din zonele istorice nu vor fi repusi in teritoriu, ci vor fi dati spre adoptie. Problema este insa ca acest lucru se va intampla doar la nivelul orasului Timisoara, nu la nivel de judet”, a adaugat Ruxandra Bizera.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 22 Noiembrie 2011
Citeste mai multe despre: timisoara, caini comunitari, eutanasiere,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed