Incep controalele pentru timisorenii care nu si-au sterilizat cainii.Care e primul cartier verificat

caini maidanezi

 Este prima zi in care consilierii Directiei de Mediu din cadrul Primariei Timisoara, impreuna cu politistii locali pornesc in control pentru a verifica daca timisorenii si-au sterilizat animalele de companie.

  Toti proprietarii de caini care nu sunt de rasa au avut ragaz din partea administratiei locale sa isi sterilizeze animalele pana in 15 septembrie. Termenul a expirat, iar astazi primaria incepe controalele.

Prima zona verificata va fi cartierul Freidorf, unde, inspectorii si politistii locali vor controla daca cei care detin animale s-au supus prevederilor stipulate in Hotararea de Consiliu Local, si anume:”Nesterilizarea de catre detinatori sau proprietari a cainilor fara valoare chinologica (fara rasa determinata sau metisati) din gospodariile individuale, institutii de stat sau private de pe raza municipiului Timisoara, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 lei”.

Totusi, inainte de a fi amendati, cei care nu si-au sterilizat animalele de companie vor mai primi un ragaz din partea Primariei. 

“Ii intrebam daca au caini, iar daca au, ii intrebam daca i-au sterilizat. Daca spun da, le cerem dovada. Daca spun nu, le dam un timp foarte scurt sa ii sterilizeze - doua zile, nu le mai dam luni de zile ca au avut, apoi trecem la amenzi”,
a declarat in urma cu o saptamana, Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Asadar, de astazi incepand, locuitorii din cartierul Freidorf care se vor trezi cu echipa de control a primariei la usa, trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

Citește și
caine
Sterilizarea cainilor in clinica mobila, un fiasco. Ce ii asteapta pe detinatorii de animale
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

- cartea de identitate a proprietarului;
- carnetul de sanatate al animalului, care sa contina vaccinurile periodice efectuate la zi, deparazitarile, precum si dovada microciparii animalului;
- sa prezinte numarul de inregistrare in Registrul animalelor de companie, gestionat la nivelul Primariei Municipiului Timisoara, una din conditiile obligatorii pentru toti detinatorii de animale de companie;
- adeverinta medicala – veterinara privind sterilizarea cainilor cu stapani, dar fara valoare chinologica (fara rasa determinata sau metisati) din gospodariile individuale, institutii de stat sau private din municipiul Timisoara.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cum se incearca rezolvarea problemei cainilor fara stapan din Timisoara: prin sondaj pe Facebook
Cum se incearca rezolvarea problemei cainilor fara stapan din Timisoara: prin sondaj pe Facebook

Daca in Bucuresti primaria a decis sa faca referendum pentru a consulta toti cetatenii, acest lucru se va intampla si la Timisoara. Totusi, timisorenii nu trebuie sa mearga la sectiile de vot ci pot da cateva click-uri pe o retea de socializare.

Sterilizarea cainilor in clinica mobila, un fiasco. Ce ii asteapta pe detinatorii de animale
Sterilizarea cainilor in clinica mobila, un fiasco. Ce ii asteapta pe detinatorii de animale

 Clinica mobila de sterilizare a cainilor care nu sunt de rasa, dar care au stapan, nu a fost prea vizitata de timisoreni.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.