Romania ar putea fi sanctionata din cauza cotelor de refugiati. Cat timp mai avem pentru a primi peste 3.500 de imigranti

Ultimul update: Luni 10 Iulie 2017 07:49
Data publicarii: Vineri 07 Iulie 2017 10:15
Categorie: Stirileprotv iti recomanda
refugiati la granita intre Serbia si Macedonia

Tara noastra este pe lista celor care risca sanctiuni din partea Comisiei Europene ca urmare a neindeplinirii cotelor obligatorii de migranti.

Statele UE mai au foarte putin timp pentru a isi indeplini cotele obligatorii de migranti, a avertizat Comisia Europeana. Potrivit EU Observer, comisarul pentru migratie Dmitris Avramopoulos a afirmat ca nu este „foarte fericit cu modul in care unele state au raspuns la cererile Comisiei”.

Avramopoulos sustine ca procentul de refugiati aflati in taberele din Italia si Grecia care au fost relocati in alte tari este „foarte scazut” si a repetat ca e vorba de o politica „obligatorie”. In ultimele zile, Italia a cerut ajutor Comisiei, dupa ce s-a confruntat cu un nou val de migranti din Libia.

Conform EU Observer, pana acum doar 20.000 de refugiati au fost relocati din Italia si Grecia, din totalul de 160.000 care trebuia atins pana in luna septembrie a acestui an. Cehia, Ungaria si Polonia refuza oficial sa accepte cotele obligatoriii, in vreme ce Austria, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Irlanda si Slovacia nu au relocat nici macar o persoana din taberele de refugiati. Chiar si Germania si Franta sunt mult in urma cu respectarea cotelor.

Reactii dure ale Ungariei si Poloniei dupa ce UE a amenintat cu amenzi uriase tarile care refuza migranti: "Suntem santajati"

getty

Si Romania este printre statele cu probleme, mai avand de primit pana in septembrie 3.546 de migranti pentru a atinge cota impusa de Comisia Europeana, conform cifrelor EU Observer. Din totalul de 6.351 de imigranti pe care vrea sa ni-i aloce Comisia Europeana, autoritatile de la Bucuresti au declarat in repetate randuri ca pot sa gazduiasca si sa integreze fix 1.785. In plus, multi dintre migranti refuza sa mearga in Romania.

Avramopoulos nu a precizat ce sanctiuni vor fi aplicate statelor care nu reusesc sa atinga cotele obligatorii. Acum un an, Comisia Europeana a propus instituirea unui mecanism permanent de repartizare a migrantilor prin cote obligatorii intre statele UE, precum si obligarea statelor care nu accepta acest mecanism sa plateasca amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

 

refugiati la granita intre Serbia si Macedonia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Refugiati Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: EU Observer

Tara din estul Europei care spune NU venirii musulmanilor.

Tara din estul Europei care spune NU venirii musulmanilor. "Opiniile noastre difera de cele ale Germaniei"

Reactii dure ale Ungariei si Poloniei dupa ce UE a amenintat cu amenzi uriase tarile care refuza migranti:

Reactii dure ale Ungariei si Poloniei dupa ce UE a amenintat cu amenzi uriase tarile care refuza migranti: "Suntem santajati"

Criza refugiatilor, analizata la

Criza refugiatilor, analizata la "Dupa 20 de ani". Cum am ajuns aliati cu "prietenii Moscovei" si de ce ne temem de imigranti

Planul Comisiei Europene pentru a rezolva problema imigrantilor din Mediterana. Cati dintre ei ar urma sa ajunga in Romania

Planul Comisiei Europene pentru a rezolva problema imigrantilor din Mediterana. Cati dintre ei ar urma sa ajunga in Romania

migranti din Libia preluati de paza de coasta

Reportaj CNN în Libia, țara în care oamenii sunt vânduți ca sclavi pentru câteva sute de dolari

Parlamentul, criticat dur în raportul MCV. Cum vede Bruxelles-ul OUG 13 şi modificarea legilor justiţiei

Ministerul Cercetării şi-a făcut logo înregistrat la OSIM. Ce spun specialiştii: "Pare făcută în Paint"

Adevărata istorie a fabuloasei averi a Casei Regale. De ce regele Mihai și regina Ana nu au vorbit public despre bani

INFOGRAFIC: Casa Regală a României. Strămoşii şi urmaşii Regelui Mihai

Fenomenul ”zombie” în România. Drogurile necunoscute care afectează tot mai mulți tineri

barcelona

Corespondenţă Ştirile ProTV din Barcelona. Mărturiile românilor, îngrijorați de pierderea jobului sau de salarii

Corespondenţă Ştirile ProTV din Barcelona. Românii se tem că vor fi primii care-și vor pierde joburile

Documente secrete, declasificate: dezvăluiri despre moartea lui John F. Kennedy și planul CIA de a îl ucide pe Fidel Castro

5.600 de jihadişti ISIS s-au întors în ţările lor de origine. Ce ar putea plănui

Marea Neagră, recif al mizeriei. Imaginile surprinse de un scafandru în adâncuri

Margaret Thatcher, liderul controversat al unei lumi care se reabilita după război