Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza Jocurile Olimpice de la Rio, dupa 48 de ani. "Este o catastrofa"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastica a Romaniei, Octavian Bellu, a declarat ca se astepta ca gimnastele sa rateze calificarea la Jocurile Olimpice si spune ca regreta ca s-a implicat timp de 4 luni in pregatirea lotului.

Octavian Bellu spune ca nu l-a surprins ratarea calificarii la Jocurile Olimpice de la Rio. Tehnicianul alaturi de care Romania a cucerit 279 medalii a spus ca lotul pe care Romania l-a trimis la turneul preolimpic nu avea nicio sansa.

"Daca se doreste neaparat un tap ispasitor, ma ofer eu. Indiferent cum privesti situatia tot Bellu si Bitang sunt vinovati. Rezultatul era previzibil. Aceste fetite care trebuiau sa-si depaseasca limitele au mers accidentate, cu infiltratii, accidentari mai vechi iar altele reveneau dupa pauze mai vechi. Catalina Ponor a ajutat cat a putut. eu zic din 2000, de la Atlanta, ca lucrurile se vor stinge. Si la Atlanta am fost la limita. In 2012, la Londra, daca nu se intorceau Catalina si Sandra, lucrurile stateau la fel de prost", a spus Octavian Bellu, potrivit HotNews.

Octavian Bellu este convins ca lucrurile ar putea sta si mai rau.

"Am semne de intrebare in ceea ce priveste fetele care ajung la lot. Eu am impresia ca nu-si doresc sa faca performanta, ca nu le place acest sport. Eu nu pot sa dau sfaturi. Acum sunt in afara fenomenului. Alaturi de Mariana Bitang am vrut sa dau o mana de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta. Nu poti sa merg la infinit cu niste fetite care sunt la lot doar pentru ca au varsta. Scoala romaneasca de gimnastica exista, dar daca nu se va schimba ceva o sa fie si mai rau. Sa speram ca am invataat ceva din aceasta experienta" a mai spus Octavian Bellu.

Citește și
copil gimnasti
Fostii gimnasti Razvan Selariu si Camelia Mandricel si-au pierdut fiul de 3 ani, intr-un accident. "Un soc napraznic"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Reactii dupa ratarea calificarii

Mariana Bitang: "Din luna mai a anului trecut, nu mai avem nicio calitate oficiala la lotul feminin de gimnastica. De la sfarsitul lui decembrie anul trecut, am fost rugati in calitate de voluntari sa mai intram si noi in sala sa mai ajutam. Dar ca sa ajuti pe cineva, trebuia sa ai pe cine. Fetele, din nefericire, au avut foarte multe probleme de sanatate. Se trag semnale de alarma de atat de multi ani, de zeci de ani. Spunem de ani de zile ca suntem slabi la paralele. Da, suntem slabi la paralele pentru ca sunt cluburi care nu au nici bari de paralele."

Monica Rosu, fosta campioana olimpica: "Mi se face pielea de gaina doar gandidu-ma ca s-a dus o munca de atatia ani pe apa sambetei."

Andreea Raducan, fosta campioana olimpica: "Probabil ca ne confruntam la lotul national cu situatia in care aceste copile au fost adunate ca sa iasa la numar si nu ne putem gandi ca ele sunt chiar la nivelul de a merge la jocurile olimpice, lucru care s-a si intamplat. Antrenorii si Federatia si fetele trebuie sa spuna "domne, ce ni s-a intamplat? n-am dormit bine, n-am mancat in perioada asta? ne-a durut nu stiu ce ne-a durut". Sa spuna ce s-a intamplat."

Alin Petrache, presedinte COSR: "Este o catastrofa. Este o catastrofa in gimnastica, este o catastrofa in sportul romanesc, pentru ca gimnastica este sportul care a adus Romaniei cele mai multe medalii la olimpiada. Toti ne perindam pe la minister, dam din coate, tragem semnale de alarma, dar nimeni nu vine cu niste solutii clare."

Rezultatul obtinut de echipa Romaniei

Echipa feminina de gimnastica artistica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminica.

Echipa Romaniei a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, in conditiile in care doar primele patru clasate merg la Olimpiada.

Romania a acumulat 216,569 puncte, la capatul unui concurs plin de ratari, fiind devansata, inaintea ultimei subdiviziuni de Brazilia, 226,477 puncte, Germania, 223,977 p, Australia, 218,428 p, si Elvetia, 218,336 p. Coreea de Sud se afla pe locul al saselea, cu 202,428 puncte.

40 de ani de la ZECELE obtinut de Nadia Comaneci la Jocurile Olimpice din 1976. FOTO

Pentru echipa Romaniei, condusa de pe margine de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa si Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbura, Anamaria Ocolisan, Catalina Ponor, Dora Vulcan si Silvia Zarzu.

Catalina Ponor a obtinut cea mai mare nota dintre gimnastele noastre, 14,600 la barna, dar a ratat la sarituri (12,333), dupa cum Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733), Ocolisan si Vulcan au luat note mici la paralele (12,866, respectiv 12,800), iar Vulcan si Zarzu, la sol (12,966, respectiv 12,466).

Saritura Catalinei Ponor

La sarituri, Romania a obtinut un total de 56,123 puncte, la paralele am totalizat 50,599 puncte, la barna am avut 55,007 puncte, iar la sol au incheiat cu 54,840 puncte.

In ultima subdiviziune vor evolua echipele Belgiei si Frantei.

Aceasta contraperformanta survine dupa ce si echipa masculina a ratat, sambata, calificarea la JO 2016 (5-21 august).

Exercitiul Catalinei Ponor la sol

Clasamentul final al calificarilor feminine:
1. Brazilia 226,477 puncte
2. Germania 223,977
3. Belgia 221,438
4. Franta 220,869
............................
5. Australia 218,428
6. Elvetia 218,336
7. Romania 216,569
8. Coreea de Sud 203,828

Romania a participat cu echipa de gimnastica feminina la toate editiile Jocurilor Olimpice dupa 1968 (Ciudad de Mexico). Tricolorele au fost depasite de Brazilia, Germania, Australia si Elvetia si vor rata pentru prima oara Olimpiada, dupa 48 de ani.

Din 1976 incoace, Romania a fost intotdeauna medaliata la JO, iar acum nu va fi nici macar prezenta.

Gimnastica artistica este sportul care a adus Romaniei cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint si 26 de bronz.

Echipa masculina a Romaniei a ratat calificarea

Echipa masculina de gimnastica artistica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sambata, dupa ce s-a clasat doar pe locul 5 in clasamentul final al turneului preolimpic din metropola braziliana.

Romania, cu un total de 344,148, ocupa locul al treilea dupa a doua subdiviziune, devansata de Germania, 350,609 puncte, si Franta, 346,583 puncte, dar la incheierea celei de-a treia subdiviziuni (ultima), tricolorii au fost depasiti de Ucraina (350,160 puncte) si Olanda (347,444). Doar primele patru echipe au obtinut biletele pentru Jocurile de la Rio.

Romania a avut cea mai buna evolutie la sarituri (59,231 puncte), Marian Dragulescu obtinand 15,266. Gimnastii antrenati de Ioan Suciu au obtinut un punctaj bun si la paralele (58,464) si sol (58,332), la inele totalul a fost de 57,699 puncte, in timp ce punctajele cele mai mici au fost obtinute la cal cu manere (55,723) si la bara fixa (54,699).

Pentru Romania au concurat Marian Dragulescu, Marius Berbecar, Cristian Bataga, Andrei Muntean, Vlad Cotuna si Andrei Ursache.

Romania avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Dragulescu, datorita medaliei mondiale de argint de la sarituri. Baietii vor mai primi o calificare nenominala pentru probele individuale de la Rio, dupa ratarea calificarii cu echipa.

Clasamentul final al calificarilor pe echipe:
1. Germania 350,609 puncte
2. Ucraina 350,160
3. Olanda 347,444
4. Franta 346,583
............................
5. Romania 344,148
6. Spania 342,725
7. Belgia 342,534
8. Canada 330,626

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Miscarea incredibila a unei gimnaste, recunoscuta oficial de catre Federatia Internationala de Gimnastica. VIDEO
Miscarea incredibila a unei gimnaste, recunoscuta oficial de catre Federatia Internationala de Gimnastica. VIDEO

Marisa Dick are doar 18 ani, dar numele ei face deja istorie in gimnastica mondiala.

Fostii gimnasti Razvan Selariu si Camelia Mandricel si-au pierdut fiul de 3 ani, intr-un accident.
Fostii gimnasti Razvan Selariu si Camelia Mandricel si-au pierdut fiul de 3 ani, intr-un accident. "Un soc napraznic"

E o zi extrem de dureroasa si pentru campionii din gimnastica romaneasca, Razvan Selariu si Camelia Mandricel. Ei si-au inmormantat baietelul de numai trei ani, lovit de o masina, in Qatar.

Larisa si Laura lupta joi pentru medalii la Mondialul de Gimnastica.
Larisa si Laura lupta joi pentru medalii la Mondialul de Gimnastica. "Draga gimnastica, te iubesc, iubeste-ma si tu pe mine"

"Draga gimnastica, te iubesc, asa ca iubeste-ma si tu pe mine!", asta le transmite Larisa Iordache fanilor nationalei de gimnastica. Larisa si Laura Jurca sunt calificate in finala probei de individual compus, ce va avea loc joi.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.