Catalina Ponor, dupa aurul de la barna: Nici nu mai pot sa vorbesc, inca imi tremura mainile. Reactia Larisei Iordache

Catalina Ponor, campionana europeana la barna, campionatul european de gimnastica de la cluj, larisa iordache

Catalina Ponor (29 de ani) a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de Gimnastica de la Cluj dupa ce a primit in finala de la barna 14.566. Larisa Iordache a luat medalie de bronz cu nota 13.966.

Romania a incheiat participarea la CE de gimnastica cu patru medalii, doua de aur, una de argint si una de bronz

Catalina Ponor a castigat, duminica, medalia de aur, iar Larisa Iordache a obtinut bronzul in finala la barna de la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Larisa Iordache a intrat a treia in finala de la barna si a fost nota cu 13.966, iar Catalina Ponor a intrat a sasea, fiind notata cu cea mai mare nota din concurs, 14.566.

Citește și
Marian Dragulescu
Marian Dragulescu, campion european la sol. A doborat recordul Nadiei Comaneci la titluri continentale: "Am avut o dorinta"
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Catalina Ponor a fost initial calificata si la sol, dar a ratat ultimul act dupa declasarea notei, in absenta unui element obligatoriu in exercitiu.

Tot duminica, in prima finala a zilei, Marian Dragulescu a castigat medalia de argint la sarituri (14.733), aurul revenind rusului Artur Dalaloian (14.933), iar bronzul lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649).

Celelalte finale ale zilei sunt la paralele si bara fixa (masculin), respectiv sol (feminin).In celelalte finale pe aparate de sambata, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu manere, Rusia), Coline Devillard (sarituri, Franta).

Vineri, in finala la individual-compus feminin, Ioana Crisan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cimpian pe pozitia a 23-a.

Obiectivul delegatiei Romaniei este de castigare a 2-3 medalii.

La competitia de la Cluj-Napoca participa 274 de gimnasti din 37 de tari (168 gimnasti si 106 gimnaste), alaturi de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit in Romania la exact 60 de ani de la prima editie a competitiei feminine, care s-a desfasurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima editie a CE individuale, in 2015 (Montpellier), gimnastii romani au cucerit doua medalii: Marius Berbecar – argint la paralele si Andreea Munteanu – aur la barna.

Campionatele Europene din 2018, care vor avea si proba pe echipe, vor avea loc la Glasgow. De asemenea, UEG a anuntat, duminica, faptul ca urmatoarea editie a competitiei individuale, la fel ca si cea de acum, de la Cluj, se va desfasura in Polonia, la Szczecin.

Catalina Ponor, dupa aurul de la barna: Nici nu mai pot sa vorbesc, inca imi tremura mainile de emotie

Gimnasta Catalina Ponor, medaliata cu aur la barna, la CE de la Cluj, a declarat, duminica, referindu-se la distinctia primita ca nici nu poate sa vorbeasca de emotie, in timp ce Marian Dragulescu (argint la sarituri) a spus ca a devenit cel mai medaliat sportiv roman, iar Larisa Iordache (bronz la barna) s-a aratat ”putin dezamagita” de evolutia sa.

”A fost bine, un pic de emotie, dar am trecut peste. Emotiile au fost constructive si asta mi-a adus medalia de azi, nici nu mai pot sa vorbesc. Inca mai imi tremura mainile, pentru ca am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul, mi-am dorit sa mai cante inca o data imnul pentru noi romanii. Ma bucur ca am reusit, iar medalia de azi intra la acele medalii speciale, intre cele de la Atena. Dedic medalia tuturor romanilor, in special parintilor mei. Cu siguranta voi merge mai departe. Cand veti auzi din gura mea ca ma retrag, atunci ma voi retrage. Nu am spus si nici nu o voi spune. Despre Tokyo... sa o luam pas cu pas, am trecut de aceste Europene, le-am asteptat cu mult drag, si vin Mondialale. Bucuria atat a fost, cat am fost pe podium, dar acum trebuie sa ne intoarcem la munca. Azi au fost emotii constructive, pe care le-am mai avut in 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, pentru ca atunci ma duceam cu , cum se spune, fara sa bag in seama ce e in concurs, ma bucur ca am reusit ca atunci”, a declarat Catalina Ponor.

La randul sau, Marian Dragulescu, medaliat sambata cu aur la sol, iar duminica la sarituri, cu argint, a declarat: ”Cu astea doua medalii, de la Cluj, am 31, sunt cel mai medaliat sportiv roman la Europene, Mondiale si Olimpiada. Ma mandresc cu asta. Medalia de azi a fost un bonus, m-am bucurat si pentru ea si ca am plecat cu fruntea sus de aici si am adus bucurie tuturor. Normal, aceste medalii dau motivatie, incredere. Simt ca pot face fata pe plan european si mondial, iar cat pot, de ce nu? Mi-a placut foarte mult la Cluj sala, publicul calduros, ne-a transmis energie pozitiva”.

Larisa Iordache, revenita intr-o mare competitie dupa o perioada indelungata de accidetari, a spus ca e fericita pentru ca a urcat pe podium, dar si ”putin dezamagita” de greseala de la coborarea de pe barna.

”Doar medalia de bronz, azi. Ma bucur ca am ajuns pe podium la Europene, avand in vedere toate cele intamplate in ultimele doua luni, cu doar o luna de pregatire, dar am pierdut fix pe greseala mea si nu mi-o pot ierta. Sunt intr-un fel dezamagita de mine, puteam sa fac o coborare foarte buna de pe barna si eram foarte sus. Finala a fost buna, ne-au ajutat mult oamenii din sala, au fost deschisi din prima clipa, a fost pentru prima data in viata mea cand am trait o astfel de atmosfera. Pentru noi a fost . E un nou inceput pentru mine si sper sa fie cat mai bine, sa fiu sanatoasa. Le multumesc antrenorilor mei, sotii Moldovan, mi-au fost alaturi in fiecare clipa. Larisa merge mai departe. Sper ca atunci cand ajung la Mondiale sa fiu in forma care imi place”, a declarat Larisa Iordache.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
Marian Dragulescu, medalie de argint la sarituri, a doua pentru Romania, la CE de gimnastica de la Cluj
Marian Dragulescu, medalie de argint la sarituri, a doua pentru Romania, la CE de gimnastica de la Cluj

 Marian Dragulescu a castigat, duminica, a doua medalie la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca - argint la sarituri, dupa cea de aur la sol, obtinuta in prima zi a finalelor pe aparate.

Marian Dragulescu, campion european la sol. A doborat recordul Nadiei Comaneci la titluri continentale:
Marian Dragulescu, campion european la sol. A doborat recordul Nadiei Comaneci la titluri continentale: "Am avut o dorinta"

Marian Dragulescu a obtinut, sambata, medalia de aur in finala la sol, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Recomandări
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina

Marea Britanie estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți și peste 10.000 de vehicule blindate rusești au fost distruse în războiul din Ucraina, până acum.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone
Sondaj la comanda PSD: Bucureștenii îl vor tot pe Nicușor Dan în fruntea PMB. Firea l-a întrecut pe Piedone

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, urmat de Gabriela Firea şi de Cristian Popescu Piedone, conform unui sondaj Avangarde.