Vrea sa TRAIASCA! Razvan poate supravietui numai cu ajutorul tau!

Razvan Zainescu

O poveste cutremuratoare, cruda, o dovada ca in aceasta viata nu suntem decat niste marionete in mana destinului, sau niste carti de joc aruncate haotic pe masa hazardului... asta a trait Razvan Zainescu. Un tanar a carui viata parea ca abia incepe...

DACA VREI SA IL AJUTI PE RAZVAN, TRIMITE UN SMS LA NUMARUL 890, din orice retea de telefonie mobila, SI DONEZI 2 EURO! POATE TRAI NUMAI CU AJUTORUL TAU!

Proaspat casatorit, parea ca soarbe viata cu fiecare picatura, iar zilele nu-i erau de ajuns sa-si umple inima cu bucurie, insa nenorocirea il pandea de mult timp...

In urmatoarele randuri va vom reda povestea impresionanta a unui tanar care iubeste atat de mult viata, incat TREBUIE sa ii oferim acest drept, TREBUIE sa-l ajutam pentru ca sta in puterea noastra!

" Pe data de 28.12.2008, Razvan ( 31 ani ) a fost cuprins de convulsii si si-a pierdut cunostinta. Raluca, sotia sa, a chemat SMURD-ul care a venit in 15 min si exact cand au ajuns, lui Razvan i s-a oprit respiratia. Au fost nevoie de 40 minute de resuscitare, cu 6 injectii de adrenalina in inima, timp in care creierul s-a aflat in hipoxie ( slaba oxigenare ). Razvan a intrat in coma profunda – coma 3 pe scala Glasgow ( scala Glasgow noteaza de la 3 la 15, in care sub 3 nu exista decat moarte clinica iar 15 inseamna starea unui om normal).

Citește și
Si-a pierdut parintii si piciorul intr-un accident. Ajut-o sa poata merge!
Si-a pierdut parintii si piciorul intr-un accident. Ajut-o sa poata merge!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Razvan a fost transportat la Spitalul de urgenta – terapie intensiva Cluj. In urma analizelor RMN, Razvan a fost diagnosticat cu Encefalopatie Hipoxo-ischemica, avand leziuni pe creier ( ca urmare a hipoxiei ) la nucleii bazalici si in cortexul parietal. Sansele pe care le-au dat toti doctorii au fost minime in ceea ce priveste recuperarea lui si au spus ca pana nu iese din starea de coma nu se poate face o estimare realista a afectelor hipoxiei asupra creierului si asupra recuperarii ulterioare.

In data de 16.01.09 Razvan a fost transportat in stare de coma cu elicopter SMURD la Bucuresti, la Spitalul Municipal, sectia de terapie intensiva. Aici s-au primit aceleasi pesimiste sanse.

In data de 19.01 Razvan s-a trezit din coma, in sensul ca a deschis ochii si in urma testelor ce i s-au facut e fost reevaluat pe scala 8 Glasgow. Incepand cu weekend-ul 31.01 si pana in 2.02 cand s-a confirmat totul si de catre doctori, Razvan a inceput sa dea alte semne: a miscat capul, urmareste cu privirea si focuseaza, a miscat putin o mana si un picior. Aceasta zi a fost ziua in care pentru prima data doctorii ( care au facut consiliu pe 2.02 ) au fost optimisti si au dat sanse foarte optimiste de recuperare.

Cum a continuat...

Razvan a fost mutat din Munchen, marti, 26 mai, la ora 6.45, cu o salvare din Polonia, pana la clinica din Bydgoszcz. (Acolo este un complex universitar medical, care are si clinici de diferite specialitati si unde unii doctori sunt si cadre didactice si isi fac practica si studentii).Cei din Munchen, au pregatit deasemenea tot ce trebuie pe Razvan, punand la dispozitie nu numai documentele medicale necesare, scrisorile medicale, Cd cu CT-uri dar si medicamantele pentru 2 zile si tot ce i s-a administrat lui Razvan pe drum.

Pe 28 mai, am inceput deja tratamentul, iar doctorita a prezentat un studiu. Este vorba de stimularea electrica a nervului median central, aplicat cu rezultate bune de 11 ani in SUA si Japonia, terapie pe care deja a si inceput-o Razvan din 1 iunie.

O zi la Bydgoszcz insemna: la ora 7.30 la clinica, unde faci, impreuna cu surorile sau studentele ( care vor deveni asistente medicale), toaleta lui Razvan ( spalat – din pacate deocamdata numai la pat, schimbat, imbracat pt ziua de terapii).

La ora 8.00 ii dai sa manance ( mananca acum hrana naturala, gatita la bucatatie si pasata, pe care i-o administrezi cu seringa in tubul pe care il are in stomac), apoi tot asa ii introduci doctoriile si apa ( apa plata). In total dimineata cam 500 ml. Daca ar invata sa manance pe gura, atunci ar fi minunat pentru ca hrana ar fi mult mai consistenta si divesificata.

De la 9.00 incep terapiile, pana la 14.00. Razvan face terapii gen solex (lumina rosie), cryoterapie si i-a fost inlucuita magnetoterapia cu altceva. Acestea dureaza cam o ora, si noi trebuie sa il ducem, in scaun asta insemnand sa si gasesti liberi pe cei doi barbati care te pot ajuta sa il pui in scaun.Pe aici, fiecare trebuie sa se ocupe de cel pe care il are in grija, adica fiecare mama , tata, frate, sot., sotie ( dupa caz).

Apoi la 11.30 este fizioterapia, care dureaza si cate 90 de minute si este cel mai important lucru pe care il face Razvan, si pot sa va spun, fara exagerare, faptul ca a facut in prima sedinta, ceea ce nu a facut cumulat in cele 3 luni la Munchen!

Reintoarcerea in tara...

Pe 23 iulie, Razvan s-a intors in tara, iar pe 25 iulie a inceput terapiile. Razvan, din fericire, si-a mentinut cat de cat tonusul muscular (nu prea se intampla in cazuri ca ale lui, dar Germania si Polonia si-au facut treaba cum trebuie). Razvan acum raspunde activ si indeplinste intocmai ceea ce i se cere. Este drept ca nu are putere sa duca miscarile pana la sfarsit, dar muschii care trebuie sa faca miscarea se incordeaza, deplaseaza cativa cm singur picioarele in directia care i se cere, ridica 3-4 cm piciorul, mai nou si bazinul, intoarce capul si, mai ales, are multa vointa si mereu raspunde, clipind, ca DA, mai vrea sa continue!"

Puneti acum in balanta: pe de o parte cati bani aruncam la gunoi, cat cheltuim pe lucruri care nu ne trebuiesc, cata risipa facem, iar pe cealalta parte nevoia disperata de viata a semenilor nostri. Care cantareste mai greu?

Citeste aici toate noutatile despre Razvan Zainescu, dar si alte modalitati prin care il puteti ajuta!

ING:
TITULAR DE CONT: ZAINESCU GABRIELA MINODORA
RO45INGB0000999900077895(RON)
RO71INGB0000999900077912(EUR)
RO60INGB0000999900077916(USD)

BRD:

titular Zainescu Gabriela Minodora ( agentia Th. Pallady)

RO54BRDE441SV14528194410 cont RON
RO20BRDE441SV02209874410 cont Euro

BCR

Titular : Zainescu Gabriela Minodora

RO27RNCB0074005670430003 cont EURo ( agentia sector 3)
RO93RNCB0318005670430001 cont RON

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Condamnata la intuneric, o tanara de 22 de ani are nevoie de ajutor!
Condamnata la intuneric, o tanara de 22 de ani are nevoie de ajutor!

O viata fara culoare, fara imaginea chipurilor dragi! La asta este condamnata o tanara de 22 de ani din Mures, de cand si-a pierdut vederea.

Si-a pierdut parintii si piciorul intr-un accident. Ajut-o sa poata merge!
Si-a pierdut parintii si piciorul intr-un accident. Ajut-o sa poata merge!

Drama unei fetite de 11 ani, din Pitesti, i-a cutremurat pe cativa medici din Oradea, care i-au facut un dar nepretuit. Au ajutat-o sa mearga din nou, dupa un accident teribil in care Elisa si-a pierdut nu doar capacitatea de a pasi, ci si ambii parinti.

Cancerul osos i-a distrus copilaria! Ajut-o sa zambeasca din nou!
Cancerul osos i-a distrus copilaria! Ajut-o sa zambeasca din nou!

Un strigat disperat de ajutor vine de la Deva, unde niste parinti incearca sa alunge moartea din preajma unicului lor copil, o fetita de 6 ani. O copila vesela si zglobie, pana acum o luna, cand medicii au descoperit ca are o forma galopanta de cancer.
 

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.