CAMERA ASCUNSA. Adevarul socant despre spitalele din Romania

Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 19:53
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2011 18:29
Categorie: Social

Te internezi cu o boala si pleci cu alte 7. Iar asta nu e o legenda. O echipa a Pro TV a recoltat probe din 4 spitale bucurestene, mai exact de pe peretii toaletelor, de pe clante, dar si din grupurile sanitare. Rezultatele sunt inspaimantatoare.

 

Mostrele, 32 la numar, au fost apoi incubate si citite intr-un laborator autorizat de microbiologie. Spitalele sunt pline de germeni periculosi, ciuperci si streptococi, iar numarul de agenti patogeni este in aproape toate cazurile cu mult peste limita admisa.

Spitalul Malaxa. Recent renovat. La parter, pacientii folosesc o singura toaleta, iar apa tasneste direct din tevi. Bolnavii de diabet internati la etaj s-au obisnuit sa vina aici si sa se spele cu servetele umede.

Dupa cele trei zile de incubatie, testele prelevate reflecta exact pericolul la care sunt expusi bolnavii. Este, de fapt, o bomba cu ceas pentru orice om sanatos. Pentru un pacient cu sistemul imunitar deja slabit, poate inseamna chiar mai mult.

Pacienti in pericol. Teava de oxigen pentru o sectie de reanimare, furata

Proteus si enterococul fecal provoaca infectii cu potential letal, mai ales in mediul spitalicesc, unde au si rezistenta mare la antibiotic. Raspunsul conducerii de la Malaxa ? "Faceti o cerere, va raspundem noi... candva".

Spitalul Pantelimon. La parter nu este apa curenta. De fapt, nu exista nici robinet. La etaj, nici n-ai cum sa ajungi la chiuveta, pentru ca singurul grup sanitar destinat pacientilor e folosit ca depozit pentru gunoi. Langa cele doua pubele sunt lasate la intamplare containere pe care scrie clar: PERICOL BIOLOGIC. Pline cu seringi si pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisa inseamna contaminare.

La laborator s-au gasit E-coli si candida peste limita admisa. Ambele dau de la infectii digestive si urinare, pana la eruptii genitale dificil de tratat.

Cei care ar trebui sa dea explicatii au fost astazi de negasit.

Spitalul Sfantul Luca. Aici sunt ingrijiti bolnavi de cancer. Si probele luate de aici si analizate intr-un laborator certificat independent arata un pericol ascuns, ciuperca aspergilius. Este de fapt cea mai rezistenta dintre ciupercile cunoscute. Invadeaza rapid tesutul pulmonar si se poate ajunge la infectii fatale. Si aici, conducerea a refuzat sa comenteze rezultatele probelor.

Spitalul Coltea. A fost renovat recent cu 90 de milioane de dolari dintr-un imprumut extern. Chiar si aici testele au depistat un bacil patogen- e-coli cu care un suferind de leucemie ar lupta cu greu. Sefii spitalului spun insa ca fac teste de sanitatie de doua ori pe saptamana. Dar nu din grupurile sanitare, pentru ca nu exista norme care sa impuna acest lucru.

In privinta acestor cazuri, Ministerul Sanatatii a fost zgarcit in comentarii: "Mizeria din spitalele primariei nu mai e treaba noastra. Totul tine de un management defectuos".

Administratia Spitalelor din primarie a amanat si ea o reactie oficiala. Pe larg, subiectul intr-o editie viitoare a emisunii "Romania, te iubesc".

 

Sanatate la 15°. Pacientii unui spital din Eforie dardaie in saloane

Sanatate la 15°. Pacientii unui spital din Eforie dardaie in saloane

targ craciun cluj

Târgul de Crăciun de la Cluj Napoca a fost inaugurat. Ce au pregătit comercianții

Zeci de oameni i-au adus un omagiu prințesei Marina Sturdza

Peste 10% din elevii români abandonează școala. Cazul lui Iliuță, care acum 2 ani voia doar să meargă să învețe

Tinere de 20 de ani sechestrate şi obligate să se prostitueze într-un apartament, în Deva

Primul târg de fashion din România. Salarii de 2.000 de euro oferite

Vameșii din Portul Constanța au confiscat mii de jucării contrafăcute și periculoase

pahar cu apă

Un bărbat din Harghita a reclamat la OPC că s-a îmbătat cu apă plată cumpărată din supermarket

”Dacă vrei bani, du-te la produs”. Tânără umilită de patroana unui restaurant la care muncise

Statul cere sume imense pentru ca bolnavii în fază terminală să poată zâmbi în ultimele lor zile

Femeie păgubită cu 5.000 de lei prin metoda ”accidentul”, deși auzise de înșelătorie

Patru copii din județul Iași au nevoie de ajutor pentru a se muta în noua lor casă

„Cămara cu bunătăți” aduce alimente familiilor nevoiașe: „Nu am mâncat niciodată o banană”