CAMERA ASCUNSA. Adevarul socant despre spitalele din Romania

Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 19:53
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2011 18:29
Categorie: Social

Te internezi cu o boala si pleci cu alte 7. Iar asta nu e o legenda. O echipa a Pro TV a recoltat probe din 4 spitale bucurestene, mai exact de pe peretii toaletelor, de pe clante, dar si din grupurile sanitare. Rezultatele sunt inspaimantatoare.

 

Mostrele, 32 la numar, au fost apoi incubate si citite intr-un laborator autorizat de microbiologie. Spitalele sunt pline de germeni periculosi, ciuperci si streptococi, iar numarul de agenti patogeni este in aproape toate cazurile cu mult peste limita admisa.

Spitalul Malaxa. Recent renovat. La parter, pacientii folosesc o singura toaleta, iar apa tasneste direct din tevi. Bolnavii de diabet internati la etaj s-au obisnuit sa vina aici si sa se spele cu servetele umede.

Dupa cele trei zile de incubatie, testele prelevate reflecta exact pericolul la care sunt expusi bolnavii. Este, de fapt, o bomba cu ceas pentru orice om sanatos. Pentru un pacient cu sistemul imunitar deja slabit, poate inseamna chiar mai mult.

Pacienti in pericol. Teava de oxigen pentru o sectie de reanimare, furata

Proteus si enterococul fecal provoaca infectii cu potential letal, mai ales in mediul spitalicesc, unde au si rezistenta mare la antibiotic. Raspunsul conducerii de la Malaxa ? "Faceti o cerere, va raspundem noi... candva".

Spitalul Pantelimon. La parter nu este apa curenta. De fapt, nu exista nici robinet. La etaj, nici n-ai cum sa ajungi la chiuveta, pentru ca singurul grup sanitar destinat pacientilor e folosit ca depozit pentru gunoi. Langa cele doua pubele sunt lasate la intamplare containere pe care scrie clar: PERICOL BIOLOGIC. Pline cu seringi si pansamente uzate. Orice atingere pe rana deschisa inseamna contaminare.

La laborator s-au gasit E-coli si candida peste limita admisa. Ambele dau de la infectii digestive si urinare, pana la eruptii genitale dificil de tratat.

Cei care ar trebui sa dea explicatii au fost astazi de negasit.

Spitalul Sfantul Luca. Aici sunt ingrijiti bolnavi de cancer. Si probele luate de aici si analizate intr-un laborator certificat independent arata un pericol ascuns, ciuperca aspergilius. Este de fapt cea mai rezistenta dintre ciupercile cunoscute. Invadeaza rapid tesutul pulmonar si se poate ajunge la infectii fatale. Si aici, conducerea a refuzat sa comenteze rezultatele probelor.

Spitalul Coltea. A fost renovat recent cu 90 de milioane de dolari dintr-un imprumut extern. Chiar si aici testele au depistat un bacil patogen- e-coli cu care un suferind de leucemie ar lupta cu greu. Sefii spitalului spun insa ca fac teste de sanitatie de doua ori pe saptamana. Dar nu din grupurile sanitare, pentru ca nu exista norme care sa impuna acest lucru.

In privinta acestor cazuri, Ministerul Sanatatii a fost zgarcit in comentarii: "Mizeria din spitalele primariei nu mai e treaba noastra. Totul tine de un management defectuos".

Administratia Spitalelor din primarie a amanat si ea o reactie oficiala. Pe larg, subiectul intr-o editie viitoare a emisunii "Romania, te iubesc".

 

Sanatate la 15°. Pacientii unui spital din Eforie dardaie in saloane

Sanatate la 15°. Pacientii unui spital din Eforie dardaie in saloane

elevi

Avertisment de la profesori: implicarea excesivă a părinților în școala copiilor poate dăuna

Mesajul unei mame: ”175 de zile de când copilul meu este tratat de Statul Român cu promisiuni”

Cât au ajuns să-i coste pe părinți meditațiile copiilor. ”La ce se face la şcoală”

Mii de furturi din case au loc în fiecare an. Ce greșeală fac românii

Alexandru Arșinel a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei

Gestul generos al unor tineri din Pitești. Darurile au fost înfăşurate pe copaci

migranti

Doi migranţi irakieni, dispăruți dintr-un centru din Galați. Autoritățile cred că au fugit din România

Pacient de la Socola, desfigurat de un alt pacient. Familia acuză angajații

Mobilizare pe Facebook, la Timișoara, pentru donare de sânge

Un medic rezident are nevoie de ajutor pentru a trăi: ”Îmi doresc să salvez vieţi”

Elevii români, despre opera lui Mihai Eminescu: ”Exprimările lui sunt prea siropoase”

După București, Clujul ar putea fi primul oraș din țară cu metrou