Romanii vor avea card national de sanatate pana in 2012

×
Codul embed a fost copiat

Faceti loc in portofel si pentru cardul national de sanatate. Va intra in curand in vietile noastre si nu vom putea merge fara el la medicul de familie, la spital sau la farmacie ca sa ne ridicam doctoriile.

Cartela le va spune cadrelor medicale daca platim sau nu asigurare, dar si ce diagnostice am primit de-a lungul anilor. Cardul national de sanatate va fi obligatoriu pentru fiecare cetatean roman, fie asigurat, fie neasigurat.

Cei neasigurati, fie ca-l prezinta, fie ca nu, vor beneficia de ajutorul medical numai in situatii de urgenta. Ceilalti vor dovedi cu el ca au dreptul si la alte ingrijiri.

Cardul va avea un cip electronic unde vor fi stocate date despre istoricul medical al posesorului. Trebuie spus ca acesta nu va contine acceptul pentru donarea de organe.

O data cu cardul, fiecare unitatea sanitara, medic de familie, specialist sau farmacie va avea un dispozitiv prin care va trece cartela. Toate datele, de la prescriere de medicamente pana la un diagnostic, vor fi transmise casei de asigurari, iar in timp va fi creata o fisa electronica a pacientului. Cardul medical nu este transmisibil si va fi valabil intre 2 si 5 ani.

Citește și
spital
Romanii dau spitalele in judecata. Cer daune de 2,7 milioane de euro
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Toti romanii vor avea cardul national de sanatate pana in 2012.

Acesta va contine pe langa nume si prenume, un numar de identificare a posesorului, altul decat codul numeric personal. In plus, va avea un cip pe care vor fi trecute si alte date medicale ale omului: grupa de sange, informatii privind eventualele alergii, date referitoate la posibile tratamente cu medicamente anticoagulante.

Detinatorul cardului trebuie sa il prezinte la doctor, la spital sau la farmacie, iar toate serviciile medicale vor fi inregistrate in sistemul informatic al casei de asigurari.

In toamna, autoritatile vor incepe licitatia propriu-zisa pentru implementarea sistemului. Datele personale vor fi luate de la evidenta populatiei, iar cele medicale de la doctor.

Ne vom putea lua cardul medical de la casele de asigurari, unde vom lasa cel mai probabil pentru el o suma modica, spun autoritatile, care nu au stabilit inca o cifra.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Medicii specialisti trateaza de cat li se deconteaza: 10 lei de pacient
Medicii specialisti trateaza de cat li se deconteaza: 10 lei de pacient

Pentru o consultatie de 10 lei, cat deconteaza statul, medicii specialisti zambesc frumos si trimit pacientii spre spital. Casa de asigurari nu le mai acopera costurile pentru materialele sanitare folosite in manevre chirurgicale. 

Romanii dau spitalele in judecata. Cer daune de 2,7 milioane de euro
Romanii dau spitalele in judecata. Cer daune de 2,7 milioane de euro

Tot mai multi romani creduli si-au platit din banii lor materialele sanitare si de tratament in spital. Acum, au dat spitalele in judecata, pentru ca li se promisese decontarea cheltuielilor. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.