Preparat cu greutate. Cea mai mare mamaliga din tara s-a gatit la Cluj. Emil Boc, in rol de ospatar
Fericiti cei care stau la Cluj sau macar au trecut duminica pe acolo. Cea mai mare mamaliga din tara s-a gatit in fata a peste 300 de pofticiosi.
Chiar primarul i-a servit apoi din bunatatea aburinda. Zeci de bucatari au invartit facaletul ore in sir, pentru ca mancarea sa fie pregatita pe gustul ardelenilor cu multe jumari si branza de burduf.
Putin dupa orele pranzului, in parcarea unui centru comercial mirosea mai ceva ca la restaurat. Toti mesenii de ocazie asteptau mamaliga gigantica, vedeta evenimentului.
Mamaliga avea 400 de kilograme, iar pentru prepararea ei s-au folosit 30 de kilograme de cas, 30 de kilograme de branza si 10 de jumari, totul gata in 4 ore. Aproape o jumatate de tona de mamaliga s-a topit in cateva minute.
Nimeni nu s-a plans, chiar daca in portie nu s-au nimerit nici jumari, nici bucatele de cas. Mamaliga a fost atat de gustoasa incat la final, tot poporul s-a lins pe degete. In paralel, un concurs culinar a reunit bucatari din toate colturile lumii.
La eveniment s-a prezentat si marele castigator MasterChef, Petru Buicu. Initial, doar a supervizat toata manifestarea. Apoi s-a implicat direct.
Desi mamaliga nu a intrat in concurs, cei care au gustat-o o declara deja invingatoare.