Preparat cu greutate. Cea mai mare mamaliga din tara s-a gatit la Cluj. Emil Boc, in rol de ospatar

×
Codul embed a fost copiat

Fericiti cei care stau la Cluj sau macar au trecut duminica pe acolo. Cea mai mare mamaliga din tara s-a gatit in fata a peste 300 de pofticiosi.

Chiar primarul i-a servit apoi din bunatatea aburinda. Zeci de bucatari au invartit facaletul ore in sir, pentru ca mancarea sa fie pregatita pe gustul ardelenilor cu multe jumari si branza de burduf.

Putin dupa orele pranzului, in parcarea unui centru comercial mirosea mai ceva ca la restaurat. Toti mesenii de ocazie asteptau mamaliga gigantica, vedeta evenimentului.

Mamaliga avea 400 de kilograme, iar pentru prepararea ei s-au folosit 30 de kilograme de cas, 30 de kilograme de branza si 10 de jumari, totul gata in 4 ore. Aproape o jumatate de tona de mamaliga s-a topit in cateva minute.

Nimeni nu s-a plans, chiar daca in portie nu s-au nimerit nici jumari, nici bucatele de cas. Mamaliga a fost atat de gustoasa incat la final, tot poporul s-a lins pe degete. In paralel, un concurs culinar a reunit bucatari din toate colturile lumii.

Citește și
gatit la soare
Cea mai ieftina metoda de a gati vara. Nu consuma gaz si nu distruge mediul

La eveniment s-a prezentat si marele castigator MasterChef, Petru Buicu. Initial, doar a supervizat toata manifestarea. Apoi s-a implicat direct.

Desi mamaliga nu a intrat in concurs, cei care au gustat-o o declara deja invingatoare.

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
Cel mai mare cheeseburger facut vreodata. 5000 de oameni ar putea manca din el
Cel mai mare cheeseburger facut vreodata. 5000 de oameni ar putea manca din el

Mega-burgerul a fost gatit cu ocazia "Zilei Muncii" de angajatii unui casino din Minnesota, SUA.

Cea mai ieftina metoda de a gati vara. Nu consuma gaz si nu distruge mediul
Cea mai ieftina metoda de a gati vara. Nu consuma gaz si nu distruge mediul

La cate zile caniculare am avut am fi putut, lejer, sa ne transformam tara intr-o imensa bucatarie. Metoda de care vorbim presupune folosirea caldurii soarelui pentru a gati mancarea.

O romanca este YouTube Next Chef. Cum a cucerit intreaga lume cu preparatele din bucataria ei
O romanca este YouTube Next Chef. Cum a cucerit intreaga lume cu preparatele din bucataria ei

A reusit sa-si transforme pasiunea pentru gatit sanatos intr-o cariera internationala. Este primul raw food chef din Romania, are un show TV online urmarit de milioane de oameni din intreaga lume si a scris trei carti.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții
România la finalul lui 2024: Perspectivă negativă și riscul de a deveni nerecomandată pentru investiții

România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.