Sezon estival excelent pentru statiunile din sudul litoralului. Numarul turistilor a crescut cu 20%

Ultima actualizare: 12-09-2012 07:13

Hotelierii care au inteles ca trebuie sa investeasca daca vor bani se lauda cu o cifra record de oaspeti. Din pacate insa, multe dintre statiuni, precum Olimp sau Cap Aurora, sunt tot incremenite in anii '70.

Din Olimp pana in Vama, plajele intinse, cu nisip fin, au atras anul acesta sute de mii de romani. A fost, spun hotelierii, cel mai bun an din ultimii zece. Un semn ca este loc si aici pentru investitii profitabile, urmand exemplul de succes pe care l-a inregistrat constant, sezon de sezon, statiunea vedeta din nord, Mamaia.

Fie ca au stat la cort, la pensiune sau la hotel, oaspetii din Vama Veche au cheltuit in medie, pe zi, in jur de 100 de lei, conform datelor oferite de Federatia Patronatelor din Turism. Numai intr-un weekend, in plin sezon, au ramas aici peste 3 milioane de lei, adica in jur de 650.000 de euro.

Multi turisti au venit la Neptun sau Jupiter si pentru ca au dat pe cazare cu 20 la suta mai putin ca in alte parti. Desi Neptunul arata in mare parte ca cum 30 de ani, in aceasta vara, timid, lucrurile s-au schimbat.

La doar 54 de kilometri distanta se afla Mamaia o statiune care a devenit profitabila pentru ca a stiut pe ce sa mizeze: segmentul tanar si multe distractie. In sud este nevoie de o alta strategie pentru familiile cu copii care cauta liniste si odihna.

In aceasta vara, in sudul litoralului au ajuns cu 20 la suta mai multi turisti decat de anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO