Maratonul Bucuresti provoaca restrictii de trafic in centrul Capitalei. La eveniment participa 14000 de oameni din 60 de tari

maraton

Peste 14.000 de participanti din 60 de tari sunt asteptati la a IX-a editie a Maratonului Bucuresti, care are loc sambata si duminica, 8 si 9 octombrie.

Conform News.ro, sambata are loc Cursa Copiilor, cu starturi pe categorii de varsta si gen, intre 5-12 ani, incepand cu ora 10,30.

Inscrierile pentru cele 3.500 de locuri disponibile se pot face si intre 7.30 -10.00.

Premiile constau in vouchere pentru echipamente sportive  si invitatii la Teatrul Tandarica. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru scolile si liceele care au inregistrat cel mai mare numar de participanti. Bibi si Contrapunct vor concerta sambata 8 octombrie in Piata Constitutiei.

Tot sambata, este programata si cea de-a patra editie a Cursei Jogging in scutece SAMAS-Sanatate pentru Mame si Sugari, unde parintii copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni si 4 ani sunt invitati sa alerge 850 m impingand caruciorul si copilul. Din considerente de siguranta, pentru a preveni accidentarile, la aceasta cursa nu se premiaza viteza, cele 5 premii fiind oferite prin tragere la sorti.

Citește și
Gabriela Firea
Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai: "Vin dintr-o familie de sportivi, nu primesc lectii de la o firma privata"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Duminica sunt programate cursele pentru adulti, mai intai avand loc cursele populare: cursa fotoliilor rulante, cursa adolescentilor, cursa populara, toate cu traseu de 3,6 km. Cursele Teen’s Race si Cursa Populara Ciuc Radler (3,6 km) iau startul din Piata Constitutiei, la ora 8.28, respectiv 8.30 pe traseul: Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, strada Hasdeu, Splaiul Independentei, Bd Libertatii.

Acestea vor fi urmate de startul in cursa in fotolii rulante maraton si semimaraton, in cursa de semimaraton (21 km) si in cea de maraton (42 km) si stafeta 4 x 10,5 km.

Pentru distanta de maraton vor fi prezenti si alti alergatori de elita din Kenya, Maroc si Etiopia. Favoritul Maratonului Bucuresti 2016 este Babarika Ivan din Ucraina la masculin si Jepkogei Divina din Kenya la feminin.

Traseul maratonului destinat adultilor este urmatorul: Piata Constitutiei (Bd. Libertatii) - Piata Francofoniei - dreapta, pe Calea 13 Septembrie - Piata Arsenalului - dreapta, pe Str. Izvor - stanga, pe Str. B.P. Hasdeu - dreapta, pe Splaiul Independentei - dreapta, pe Bd. Libertatii - stanga, pe Bd. Natiunile Unite - dreapta, pe Splaiul Independentei - Piata Unirii - dreapta, catre Bd. Unirii - stanga, pe langa Fantana Mare - stanga, pe Bd. I.C Bratianu-stanga, pe Str. Halelor - Splaiul Independentei - dreapta, pe Calea Victoriei - dreapta, pe Bd. Dacia, intoarcere inainte de Piata Romana, dreapta pe Calea Victoriei-pana la intersectia cu Str Sevastopol, intoarcere pe Calea Victoriei - dreapta, pe Str. stirbei Voda - stanga, pe Str. Ion Campineanu - dreapta, pe Calea Victoriei - dreapta, pe Splaiul Independentei - Piata Operei - dreapta, pe Bd. Regina Elisabeta - la Cercul Militar National, intoarcere pe Bd. Regina Elisabeta - Piata Operei - Splaiul Independentei - Pod Eroilor - trecere pe celalalt sens al Splaiului Independentei - Pod Izvor - dreapta, pe Bd. Libertatii - dreapta, pe Calea 13 Septembrie - Piata Arsenalului - stanga, catre sos. Panduri - dreapta, pe sos. Panduri - la intersectia cu Str. Prof. Dr. Francisc Iosif Rainer, intoarcere pe celalalt sens al sos. Panduri - la intersectia cu Calea 13 Septembrie, continuare pe Bd. Tudor Vladimirescu - la intersectia cu Calea Rahovei, intoarcere pe celalalt sens al Bd. Tudor Vladimirescu - dreapta pe Calea 13 Septembrie - Piata Francofoniei - dreapta pe Bd. Libertatii - la Piata Regina Maria, intoarcere pe Bd. Libertatii - Piata Constitutiei - dreapta, pe Bd. Unirii - Piata Unirii - Piata Alba Iulia - dreapta, pe Bd. Burebista - la intersectia cu Str. Popa Stoica Farcas, intoarcere pe Bd. Burebista - Piata Alba Iulia - dreapta, pe Bd. Decebal - Piata Muncii - Bd. Basarabia - la intersectia cu Bd. Chisinau, intoarcere pe Bd. Basarabia - dreapta, in parcul Arenei Nationale - tur exterior Arena Nationala - la iesirea din parc, dreapta, pe Bd. Basarabia - Piata Alba Iulia - Piata Unirii - dreapta, pe Bd. I.C. Bratianu- stanga, pe Str. Halelor - Splaiul Independentei, pana la Piata Operei - la Piata Operei, intoarcere pe celalalt sens al Splaiului Independentei - dreapta, pe Bd. Libertatii - Sosire in Piata Constitutiei.

Punctele de predare/primire a stafetei vor fi: sos. Panduri intersectie cu Str. Rainer, Calea Victoriei, vizavi de Muzeul National de Arta, in zona Stadionului National Arena.

Se vor acorda premii primilor cinci clasati ai fiecarei curse, precum si primilor trei clasati in competitia scaunelor cu rotile, pe categorii de gen. La cursele de maraton, semimaraton, maraton stafeta, castigatorii vor primi recompense in bani, iar la Cursa Populara si Teen’s Race in produse si servicii.

De asemenesa, oricare dintre alergatorii care participa la una dintre competitiile Maratonul Bucuresti din 9 octombrie in cea mai nostima costumatie are sansa de a castiga o excursie de doua persoane in Kenya.

Campionatul National de Maraton al Federatiei Romane de Atletism se desfasoara si el pentru a noua oara in cadrul RBBM. Sportivii vor avea festivitate de premiere speciala iar rezultatele se inregistreaza pentru calificarile la competitiile internationale de profil.

In timpul celor doua zile ale competitiei, traficul va fi inchis sambata intre orele 6.30 - 14.30, pe Bulevardul Unirii, pe ambele sensuri, intre Piata Constitutiei si Bd I.C. Bratianu si pe bretelele adiacente Pietei Constitutiei pentru desfasurarea competitilor Curselor Copiilor UNIQA Asigurari, iar duminica circulatia auto este restrictionata intre orele 06.30 - 17.00.

In aceste intervale orare, liniile RATB vor fi deviate. Lista completa a acestor modificari o gasiti aici.

Harta traseelor competitiilor poate fi vizualizata aici.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
"Guardian" critica decizia Gabrielei Firea de a reda Kiseleff soferilor. Care ar fi "motivele reale ale primarului Capitalei"

Decizia primarului Gabriela Firea de a interzice manifestarile de pe Bulevardul Kiseleff este comentata de cel mai citit cotidian britanic.

Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai:
Primarul Capitalei s-a suparat pe criticii sai: "Vin dintr-o familie de sportivi, nu primesc lectii de la o firma privata"

Gabriela Firea isi apara decizia de a interzice manifestarile de pe Bulevardul Kiseleff si se plange ca la acestea veneau putini oameni, care mai si beau bere.

Val de revolta impotriva initiativei Gabrielei Firea de-a interzice desfasurarea de evenimente in centrul Capitalei
Val de revolta impotriva initiativei Gabrielei Firea de-a interzice desfasurarea de evenimente in centrul Capitalei

Intentia primaritei generale a Capitalei, Gabriela Firea, de a interzice in centrul Bucurestiului concertele mari si manifestarile sportive sau culturale a starnit un val de revolta printre organizatorii de evenimente si iubitorii acestor activitati.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.