”Cadou” de la Guvern: ultimul Crăciun în care firmele pot direcționa profitul pentru proiecte sociale

Ultimul update: Luni 18 Decembrie 2017 19:47
Data publicarii: Luni 18 Decembrie 2017 18:04
Categorie: Social

80% dintre firme nu vor mai putea direcţiona douăzeci la sută din impozitul pe profit, din cauza noului Cod Fiscal, iar asta va afecta inclusiv strângerea de fonduri pentru construirea noului spital destinat copiilor bolnavi de cancer.

Acesta este ultimul Crăciun în care companiile cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro pe an mai pot sponsoriza proiecte derulate de ONG-uri.

În salonul numărul 1 al secţiei de oncologie pediatrică, dăm peste un miracol. Numele lui este Adi şi este copilul în faţa căruia medicii s-au închinat după ce şi-a revenit dintr-o comă de trei săptămâni.

Părinţii l-au dus la doctor pentru că tușea şi, după tratamente ratate, au realizat că are cancer. Când a ajuns la Marie Curie, era inconştient.

Bunica lui Adi: ”Coboram plânsă şi mă rugam pentru el şi poate Dumnezeu s-a uitat la mine şi a văzut lacrimile mele şi sper în continuare ca o să fie bine.

Trăiește într-o mașină abandonată, împreună cu fiul ei bolnav psihic. ”Tremură carnea pe mine”

Pentru Adi, vor urma luni grele de tratament. Unii ajung în aplazie, adică organismul lor nu mai are imunitate. Cu toate acestea, împart o singură toaleta toţi cei 60 de copii şi aparţinători, iar riscul de infecţii fatale e uriaş.

Durata medie a unui tratament e de opt luni . Practic, îşi trăiesc la comun durerile, speranţele şi nevoile.

Gabriela Mavrodin, seful secției de oncologie pediatrică Marie Curie: ”Aici îşi fac şi temele şi totul se întâmplă la masa asta de mâncat. Mănâncă în saloane că n-au sala de mese, de gimnastică."

Toate aceste dorinţe şi-au găsit loc în planurile asociaţiei ''Daruieste Viată'', care a început lucrările la noul spital, în curtea de la Marie Curie.

Noi toţi putem la salvarea copiilor suferinzi cu un SMS la 8844 cu textul SPITAL, care înseamnă o donaţie lunară de 2 euro.

Noul spital va avea 8000 de metri pătraţi şi 97 de paturi. Vor exista săli de clasă, loc de joacă, cinematograf, sală de recuperare, iar la subsol buncăre de radioterapie.

Întregul spital va reproduce o lume de poveste, pentru că micuţii bolnavi să ducă mai uşor lupta cu boala. Oamenii de afaceri mai au la dispoziţie doar două săptămâni în care pot dona 20% din impozitul pe profit către această cauză, iar pentru firmele mici cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro, acesta e ultimul an în care mai pot ajuta.

Paula Herlo, despre salvarea copiilor bolnavi de cancer: Angajații CNAS ar fi fraudat jumătate din cât ar costa un spital nou

Paula Herlo, despre salvarea copiilor bolnavi de cancer: Angajații CNAS ar fi fraudat jumătate din cât ar costa un spital nou

Simona Tache, Nic Sârbu

Soţul Simonei Tache a murit la 43 de ani: ”Ultimul lui an a însemnat o uriaşă suferinţă”

Psihologii, aproape inexistenți în școlile din România

Medic român stabilit în Germania, despre proteste: ”Toată clasa politică este vinovată”

Afumătorile se umplu cu preparate pentru Paște. Mezelarii lucrează la foc continuu

Jurnalul ”Marșului Speranței” de 450 de km, de la Cluj la București. ”Am ajuns să strigăm jos comunismul”

Proteste în toată țara. Mii de oameni au manifestat în marile orașe

Tudor Chirila

Tudor Chirilă, despre legile justiției: ”Vor transforma România în Disneylandul corupților”

“Corupţia ucide”: Există posibilitatea unor încercări de deturnare a manifestanţilor către Palatul Cotroceni

Starea copilului tratat cu ciocolată într-un spital din Iași, după 4 luni de la internare

Primăria Galaţi vrea purificatoare pe motiv că apa de la robinet ar conţine substanţe periculoase

Părerile adolescenților despre homosexualitate. Psihologi: Sunt influenţaţi de părinți

80% dintre hoteluri sunt ocupate pentru acest weekend. Turiștii au dat năvală la munte