”Cadou” de la Guvern: ultimul Crăciun în care firmele pot direcționa profitul pentru proiecte sociale

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 18 Decembrie 2017 18:04
Categorie: Social

80% dintre firme nu vor mai putea direcţiona douăzeci la sută din impozitul pe profit, din cauza noului Cod Fiscal, iar asta va afecta inclusiv strângerea de fonduri pentru construirea noului spital destinat copiilor bolnavi de cancer.

Acesta este ultimul Crăciun în care companiile cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro pe an mai pot sponsoriza proiecte derulate de ONG-uri.

În salonul numărul 1 al secţiei de oncologie pediatrică, dăm peste un miracol. Numele lui este Adi şi este copilul în faţa căruia medicii s-au închinat după ce şi-a revenit dintr-o comă de trei săptămâni.

Părinţii l-au dus la doctor pentru că tușea şi, după tratamente ratate, au realizat că are cancer. Când a ajuns la Marie Curie, era inconştient.

Bunica lui Adi: ”Coboram plânsă şi mă rugam pentru el şi poate Dumnezeu s-a uitat la mine şi a văzut lacrimile mele şi sper în continuare ca o să fie bine.

Trăiește într-o mașină abandonată, împreună cu fiul ei bolnav psihic. ”Tremură carnea pe mine”

Pentru Adi, vor urma luni grele de tratament. Unii ajung în aplazie, adică organismul lor nu mai are imunitate. Cu toate acestea, împart o singură toaleta toţi cei 60 de copii şi aparţinători, iar riscul de infecţii fatale e uriaş.

Durata medie a unui tratament e de opt luni . Practic, îşi trăiesc la comun durerile, speranţele şi nevoile.

Gabriela Mavrodin, seful secției de oncologie pediatrică Marie Curie: ”Aici îşi fac şi temele şi totul se întâmplă la masa asta de mâncat. Mănâncă în saloane că n-au sala de mese, de gimnastică."

Toate aceste dorinţe şi-au găsit loc în planurile asociaţiei ''Daruieste Viată'', care a început lucrările la noul spital, în curtea de la Marie Curie.

Noi toţi putem la salvarea copiilor suferinzi cu un SMS la 8844 cu textul SPITAL, care înseamnă o donaţie lunară de 2 euro.

Noul spital va avea 8000 de metri pătraţi şi 97 de paturi. Vor exista săli de clasă, loc de joacă, cinematograf, sală de recuperare, iar la subsol buncăre de radioterapie.

Întregul spital va reproduce o lume de poveste, pentru că micuţii bolnavi să ducă mai uşor lupta cu boala. Oamenii de afaceri mai au la dispoziţie doar două săptămâni în care pot dona 20% din impozitul pe profit către această cauză, iar pentru firmele mici cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro, acesta e ultimul an în care mai pot ajuta.

Paula Herlo, despre salvarea copiilor bolnavi de cancer: Angajații CNAS ar fi fraudat jumătate din cât ar costa un spital nou

Paula Herlo, despre salvarea copiilor bolnavi de cancer: Angajații CNAS ar fi fraudat jumătate din cât ar costa un spital nou

imbatranire

Fenomenul de îmbătrânire demografică se accentuează în România. Peste 30 de ani, situația va fi mult mai rea

România a pierdut anul trecut încă 29.000 de locuitori. Îmbătrânirea a accelerat

1.400 de posturi disponibile pentru români, în Europa. Cele mai multe, în Germania, Olanda şi Malta

Parada inedită la Alba-Iulia. Zeci de elevi au croit ţinute din materiale reciclabile

10.000 de angajaţi din sistemul sanitar au protestat în Piața Victoriei

Proiect privind interzicerea maşinilor până la euro 2 în Capitală. Reacţia Primăriei

petreceri

Ce este conceptul "daydreaming". Tinerii români nu mai participă la petrecerile din club

Concursul Internațional George Enescu aduce la București peste 400 de muzicieni. România are cea mai mare prezență

School of Motivation! Sfaturi pentru tinerii care vor sa îşi urmeze visul până la capăt

Ce văd turiştii când intră în România cu maşina: gropi, gunoaie şi ruine

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală