Peste 5.000 de gravide infectate cu Zika, in Columbia. Misterioasa boala ar putea produce paralizie generala la adulti

Ultimul update: Marti 16 Februarie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 13 Februarie 2016 21:40
Categorie: Sanatate
gravide se testeaza de Zika in Columbia

Vestile despre epidemia Zika, ce afecteaza America Latina, continua sa fie proaste, dupa ce OMS a descoperit ca aceasta poate afecta si adultii.

Peste 5.000 de femei gravide din Columbia sunt infectate cu virusul Zika, transmis de tantari, a anuntat sambata Institutul national pentru sanatate din aceasta tara, citat de Reuters. Potrivit unui buletin epidemiologic al Institutului amintit, in prezent, in Columbia exista 31.555 de cazuri de infectare cu virusul Zika, dintre care 5.013 cazuri la femei gravide.

Boala a fost asociata cu aparitia microcefaliei, o malformatie congenitala de care sufera copiii nascuti cu un creier anormal de mic. In prezent, Brazilia, tara cea mai afectata de epidemia provocata de virusul Zika, investigheaza legatura intre infectarea cu Zika si peste 4.300 de cazuri suspectate de microcefalie.

De asemenea, virusul Zika ar putea avea legatura si cu sindromul Guillain-Barre, o boala neurologica foarte rara in care sistemul imunitar ataca sistemul nervos, putand produce in final paralizia generala si moartea in aproximativ 5% din cazuri, scrie Guardian. Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca in tarile afectate de Zika s-au inmultit si cazurile de sindrom Guillain-Barre si suspecteaza ca intre cele doua afectiuni exista o legatura. Intre tarile unde a crescut numarul cazurilor de sindrom Guillain-Barre se afla si Venezuela, unde trei persoane ar fi murit din cauza complicatiilor produse de Zika.
 

gravide se testeaza de Zika in Columbia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Carnavalul de la Rio, amenintat de Zika. Femeile care planuiesc sa faca un copil, sfatuite sa evite saruturile cu necunoscuti

Carnavalul de la Rio, amenintat de Zika. Femeile care planuiesc sa faca un copil, sfatuite sa evite saruturile cu necunoscuti

vaccin

Pneumonia, principala cauză de deces a copiilor sub 5 ani. Decizia Ministerului Sănătăţii

Spitalul din Piteşti are din nou aer condiţionat, după ce o pacientă a leşinat de cald

După 12 ani, autoritățile britanice susțin ca nașterea naturală nu ar fi soluția ideala

operaţie premieră

A învins cancerul de col uterin, apoi a rămas însărcinată. Premieră într-un spital din România

Pacientă leșinată în Spitalul Judeţean din Piteşti după ce a stat două ore într-o căldură sufocantă

Măsurile luate de ministrul Sănătății după cazul prezentatoarei Magda Vasiliu