Haosul continua in spitalele din Romania.Cardurile au blocat sistemul, pacientii au plecat fara retete, iar cozile au revenit

×
Codul embed a fost copiat

Saptamana a inceput cu haos la casele de asigurari, dar si la usile doctorilor de familie.

In timp ce asiguratii s-au dus cu noaptea-n cap sa-si ridice cartelele de plastic de frica sa nu fie refuzati la tratamente, in cabinete, cardurile nu au functionat, pentru ca sistemul informatic s-a blocat de nenumarate ori.

Multi pacienti au fost trimisi acasa fara retete, iar acolo unde consultatiile au fost validate, pacientii au stat la doctor si cate o ora.

La Casa de Sanatate Bucuresti, sute de asigurati s-au inghesuit inca de la prima ora sa-si ridice cardurile de sanatate sau adeverintele medicale inlocuitoare.

Aglomeratia a domnit si la cabinetele medicilor de familie. Doar pacientii care aveau deja cardul activat au fost norocosi si au primit retete. Cei veniti cu documentul in plic au facut drumul degeaba, ceea ce in mod normal n-ar trebui sa se intample.

Citește și
CNAS
CNAS a tiparit 30.000 de carduri de sanatate pentru decedati. Cum se scuza oficialii: "Cardurile nu au ajuns in posesia lor"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

In paralel, seful Casei de Sanatate declara ca nu sunt probleme mari si ca doar 150 de doctori au facut reclamatii.

Realitatea de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este total diferita de cea de la usile doctorilor din toate policlinicile din tara, unde pacientii asteapta ore-n sir sa primeasca o reteta, pentru ca sistemul pentru citirea cardului s-a blocat.

In unele zone, nici macar in spitale nu a functionat. Iata un caz din Botosani.

"Nu e posibil asa ceva! Nu le merg cardurile. Este lume bolnava care sta aici", au spus pacientii.

Si la Iasi, din cauza aglomerarii softului, la Spitalul Sf. Spiridon, zeci de pacienti programati pentru interventii chirurgicale au asteptat ore bune pana sa fie internati.

Pana cand vor fi distribuite sutele de mii de carduri ramase nepredate, nimeni nu ar trebui refuzat la tratament. Chiar daca legea spune ca de la 1 mai cardul trebuie prezentat la orice consultatie, internare sau pentru orice reteta, cu exceptia urgentelor.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Romanii care nu si-au primit cardul de sanatate au
Romanii care nu si-au primit cardul de sanatate au "invadat" Casele de Asigurari. 4% dintre cartele nu au fost distribuite

Dupa sapte ani in care s-a tot vorbit despre el, cardul national de sanatate intra definitiv in vietile noastre. De la 1 mai, documentul electronic devine obligatoriu.

CNAS a tiparit 30.000 de carduri de sanatate pentru decedati. Cum se scuza oficialii:
CNAS a tiparit 30.000 de carduri de sanatate pentru decedati. Cum se scuza oficialii: "Cardurile nu au ajuns in posesia lor"

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are o problema doar cu cei care refuza cardurile de sanatate, din motive religioase.

Reprezentantii Bisericii sustin ca 1 mil de romani refuza cardul de sanatate din motive religioase. Care este cifra oficiala
Reprezentantii Bisericii sustin ca 1 mil de romani refuza cardul de sanatate din motive religioase. Care este cifra oficiala

A iesit un scandal urias, vineri, la dezbaterea pe tema introducerii cardurilor nationale de sanatate.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.