A treia putere economica a lumii, in ruine

cutremur Japonia

A treia putere economica a lumii a fost ingenuncheata de puterea devastatoare a naturii. Japonezii au cerut ajutor international, iar corturi, paturi si alte resurse alimentare au fost deja distribuite oamenilor loviti de dezastru.

The Telegraph: Cu temperaturile pe timpul noptii scazand sub 0 grade, orasele izolate si satele afectate de dezastrul natural ar putea ramane fara supravietuitori, deoarece si cei care mai sunt inca in viata ar putea pieri din cauza conditiilor vitrege prin care sunt nevoiti sa treaca.

Aproape 600.000 de oameni, multi dintre ei ramanand fara case, au fost adusi in adaposturi si corturi ridicate de autoritatile japoneze.

In portul Minamisanriku din Miyagi, prefectura a dat disparuti   9.500 de oameni dintr-un total de17.000.

Alerta nucleara in Japonia. Stare de urgenta la o a doua centrala

Citește și
Yucatan, Arca lui Noe
Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in "Arca lui Noe"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Japonia dupa tsunami: "Oras cu 10.000 de locuitori, niciun semn de viata"

Miracol dupa tsunami. Barbat salvat dupa 2 zile din largul coastelor nipone

Imagini noi din infern. 277 de replici ale cutremurului de magnitudine 9

The Huffington Post: Purtatorul de cuvant al diplomatiei americane demisioneaza, dupa ce a criticat Pentagonul Crowley a afirmat ca tratamentul care ii este aplicat lui Manning este "ridicol, contraproductiv si stupid", iar declaratia sa a fost publicata de ziarista Philippa Thomas de la BBC, pe blogul sau. "Dat fiind impactul remarcilor mele, pentru care imi asum intreaga responsabilitate, mi-am prezentat demisia din functia de purtator de cuvant al Departamentului de Stat", a afirmat Crowley. Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, afirma, intr-un comunicat, ca a acceptat demisia lui Crowley, mentionand "devotamentul profund pentru serviciul public si diplomatia americana" de care a dat dovada acesta. Functia lui Philip Crowley urmeaza sa fie preluata temporar de adjunctul sau, Mike Hammer, a precizat Clinton.

Reuters: Austria cere introducerea de teste de rezistenta la centralele nucleare din Europa  Ministrul austriac al Mediului, Nikolaus Berlakovich, va cere introducerea unui test de rezistenta pentru centralele nucleare din Europa. Berlakovich a precizat ca va aborda subiectul la Bruxelles, luni, cu ocazia reuniunii ministrilor Mediului din statele UE. Potrivit ministrului austriac, trebuie verificat "daca centralele nucleare sunt sigure in caz de cutremur, sistemul de racire si dispozitivul de siguranta". In paralel, autoritatile bulgare considera "putin probabil" riscul unui accident de genul celui din Japonia la centrala nucleara de la Kozlodui, situata pe malul Dunarii. "Evenimentele de la centrala nucleara japoneza sunt putin probabile la Kozlodui", se arata intr-un comunicat al conducerii centralei de la Kozlodui.

The New York Times: Fortele loiale lui Muammar Ghaddafi inainteaza spre Benghazi Comunicatiile companiilor de telefonie mobila Libyana si Al Madar nu mai functionau duminica dimineata in zona orasului Benghazi. Fortele loiale lui Ghaddafi continuau sa avanseze de-a lungul coastei Mediteranei, folosind rachete, obuze si bombe impotriva combatantilor opozitiei. Fortele pro-Ghaddafi au preluat controlul satului al-Bicher, situat intre orasele Al-Uqaila si Brega. Unul dintre fiii lui Muammar Ghaddafi, Seif al-Islam, a promis "un razboi pana la capat", afirmand ca fortele guvernamentale controleaza 90 la suta din teritoriul Libiei. Cert este ca linia frontului a avansat mult spre est in cursul zilei de duminica, trupele regimului fiind la 240 de kilometri de Benghazi.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are
Este cea mai bogata tara de pe Planeta. Vezi ce PIB are

Nu toata lumea trece prin crunta recesiune. Ba din contra: luxul a devenit un stil de viata pentru locuitorii din Qatar, care a fost declarata de reprezentantii FMI ca fiind cea mai bogata tara de pe Planeta.

Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in
Speriati de Apocalipsa, mai multi italieni s-au baricadat in "Arca lui Noe"

Speriati de dezastrele naturale care s-au abatut in ultima perioada asupra planetei noastre, 38 de familii de italieni au renuntat la confortul caselor lor si s-au refugiat in "Arca lui Noe" - un cartier-buncar din Yucatan, Mexic.

Dovada ca ne tragem din maimute. A fost descoperit omul-cimpanzeu
Dovada ca ne tragem din maimute. A fost descoperit omul-cimpanzeu

Teoria evolutionista pare sa fi castigat inca o batalie. Mai multi cercetatori au demonstrat ca oamenii seamana foarte mult cu cimpanzeii, atat fizic, cat si din punct de vedere genetic.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.