Miracol dupa tsunami. Barbat salvat dupa 2 zile din largul coastelor nipone

13-03-2011 16:22

Dezastrul din Japonia aduce cu sine povesti dramatice despre cosmarul pe care oamenii l-au trait in ultimele zile. Dincolo de aceasta latura teribila, exista insa si miracole. Este si cazul unui barbat de 60 de ani, salvat din largul coastelor japoneze.

Imagini noi din infern. 277 de replici ale cutremurului de magnitudine 9

Japonia dupa tsunami: "Oras cu 10.000 de locuitori, niciun semn de viata"

Hiromitsu Shinkawa poate spune pe buna dreptate ca s-a nascut a doua oara, dupa ce timp de doua zile a plutit la 15 kilometri in largul coastelor japoneze, pe acoperisul unei case distruse, vineri, de tsunami.

Barbatul a fost localizat de un distrugator al marinei japoneze, in regiunea Fukushima, acolo unde, sambata, a avut loc explozia de la centrala nucleara care pune si acum autoritatile pe jar din cauza pericolului radioactiv.

VEZI AICI momentul exploziei de la centrala nucleara Fukushima

Ministerul nipon al Apararii, citat de AFP, a anuntat ca starea lui Hiromitsu Shinkawa este buna, insa acesta a fost dus cu un elicopter la cel mai apropiat spital, pentru ca medicii sa se asigure ca totul este in regula.

Povestea lui Hiromitsu Shinkawa este cu atat mai impresionanta cu cat barbatul a marturisit ca in momentul in care a aflat ca zona urma sa fie afectata de tsunami a fugit, insa, sotia lui s-a intors sa ia ceva din casa si, astfel, a fost surprins de valuri. A avut inspiratia sa se agate de acoperisul casei si asta l-a salvat. Din nefericire, insa, nu l-a fel de norocoasa a fost si sotia lui, care a murit inghitita de ape.


VIDEO PROTVPLUS.RO