Pozitionari pe harta puterii in PDL. L-a invins deja Blaga pe Boc?

Boc si Blaga

Chiar daca oficial nu a anuntat ca pretinde sefia PDL, Vasile Blaga abordeaza deja un discurs de presedinte: imparte promisiuni, dar si amenintari.

Romania Libera: "Vom castiga toate alegerile din 2012", le-a spus ieri Vasile Blaga democrat-liberalilor de la Bacau, dupa ce sambata, de la Constanta, le spusese ca dupa Congresul din 14 mai „la conducerea PDL va ramane o echipa puternica", care stie ce trebuie facut pentru ca Uniunea Social-Liberala sa piarda alegerile. In contrapondere, amenintarile nu au fost tocmai voalate: „Cine misca in front sa ne lase. Cine isi vorbeste de rau colegii, direct sau indirect, in media sau oriunde, sa ne lase!". Discursurile de presedinte sustinute de Blaga in teritoriu prefateaza ceea ce multi democrat-liberali asteapta: ca actualul secretar general al PDL sa-si anunte candidatura la sefia partidului. Anuntul va veni, cel mai probabil, dupa transarea, miercuri, a motiunii de cenzura depuse de opozitie impotriva Cabinetului Boc ca urmare a asumarii raspunderii pe noul Cod al Muncii. Pana atunci, sefii filialelor PDL isi definitiveaza pozitiile, in sensul alegerii unei tabere, iar aseara a avut loc, la o vila de protocol de langa Bucuresti, o noua intalnire cu presedintele Traian Basescu. Discutiile vin in contextul in care, la mijlocul lunii februarie, seful statului aproape ca i-a convins pe liderii locali ai PDL ca ar fi in interesul partidului ca in fruntea guvernului sa fie instalat un tehnocrat, Emil Boc urmand sa ramana sa se ocupe de PDL, cu un nou mandat de presedinte.

Evenimentul Zilei: Boc si Blaga se bat pentru sefia PDL. PLUS Cum vrea Basescu sa se modifice Constitutia Situatia din PDL a fost discutata intr-o intalnire cu presedintele Traian Basescu, care, potrivit unor surse participante, i-a sfatuit pe cei care intentioneaza sa intre in cursa din partid sa se mai gandeasca pana dupa motiunea de cenzura ca sa faca un anunt oficial. Totodata, sustin aceleasi surse, Basescu le-a atras atentia PDL-istilor ca un vot impotriva lui Boc ar transmite mesajul public ca nu sunt de acord cu masurile pe care acesta le-a luat pana acum. Cat priveste varianta unui premier independent, agreata de Basescu,aceasta a ramas un subiect de discutie in stand-by, urmand a fi reluat tot dupa motiune. Dupa intalnirea cu Basescu de la Vila Lac 1, Emil Boc, impreuna cu unii dintre sustinatorii candidaturii sale, printre care Elena Udrea si Roberta Anastase, a continuat discutiile pe acest subiect la sediul PDL Bucuresti. La intrevedere au participat, potrivit unor surse din partid, si cativa sefi de organizatii. Locul de intalnire al adeptilor lui Boc este exact peste drum de "sediul de campanie" al lui Vasile Blaga.

Gandul: TRAIAN BASESCU: „IL SUSTIN fara rezerve pe BOC la sefia PDL”. Despre premierul independent: „E TREABA MEA, nu a partidului. Puteti sau nu sa fiti de acord” Planul ar fi ca Emil Boc sa-si prezinte demisia dupa motiunea de cenzura de miercuri, existand doua variante: ca premierul sa demisioneze imediat, a doua zi, sau ca miscarea sa fie amanata pentru saptamana viitoare, timp in care presedintele sa aiba discutii individual cu liderii influenti din PDL, ca sa se asigure ca nu vor fi surprize la votul de investitura. Basescu a vorbit si despre lupta interna din PDL pentru sefia partidului. Presedintele a aflat ca, inainte ca el sa vina la intalnire, Emil Boc si Vasile Blaga anuntasera ca vor candida. Boc, mai nuantat, spunand ca vrea sa candideze dar ca doreste sa afle si decizia partidului, Blaga - sec, spunand doar "Da, voi candida". Basescu nu s-a sfiit sa-l sprijine pe Boc: "Il sustin fara rezerve. Suntem parteneri pana la capat".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cartofii s-au scumpit cu 50% in ultimul an
Cartofii s-au scumpit cu 50% in ultimul an

Inflatia a continuat sa creasca si in luna februarie, mai mult decat estimasera specialistii, ca urmare a scumpirii produselor, dar si a majorarii tarifelor la servicii, urmand tendinta lunilor anterioare.

Visul suspendat devine realitate? 800 mil euro costa autostrada lui Oprescu
Visul suspendat devine realitate? 800 mil euro costa autostrada lui Oprescu

Autostrada suspendata exista deocamdata doar pe hartie, desi au trecut aproape trei ani de la anuntarea ei. Dupa vizita in China, primarul Oprescu spune ca a gasit investitori pentru proiect.

Un investitor vrea sa faca din Valea Prahovei o
Un investitor vrea sa faca din Valea Prahovei o "mica Austrie"

Plecand de la constatarea ca romanii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-si face vacantele in Austria, Kurt Neuschitzer spune ca le va aduce romanilor Austria in Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele si "entertainment".

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.