Victor Ponta: "Sunt pentru colaborare intre Guvern si presedinte". Care este conditia care trebuie indeplinita

Klaus Iohannis, Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca sustine colaborarea dintre Guvern si presedinte si ca va face acest lucru pana la finalul mandatului, insa cu o conditie.

"Un sondaj al unui Institut deloc apropiat noua, publicat intr-un ziar virulent antiguvernamental, dar care are concluzii pe care le impartasesc in totalitate - sunt pentru colaborare intre Guvern si presedinte si asa voi face pana la finalul mandatului (cu conditia sa vrea si presedintele). Cat mai putini ani 'electorali' cu atat mai bine pentru stabilitate si coerenta.

Sigur ca Guvernul actual nu trebuie inlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim si condus de un pedelist care a taiat pensiile si salariile, a crescut TVA si a indatorat tara la FMI. Voi conduce Guvernul cat timp presedintele nu este de acord sa numeasca un premier de la actuala majoritate si insista cu 'Guvernul Meu'!!!", a scris premierul pe Facebook.

Ponta se declara de acord, totodata, si cu faptul ca alegerile anticipate reprezinta "o varianta total negativa pentru tara si oricum imposibila!".

"Deci, sa lasam de maine ifosele si visele de ajungere rapida la Putere ale pedelistilor resapati si duduilor frustrate si sa ne vedem de munca", mai spune premierul pe Facebook.

Citește și
Victor Ponta
Victor Ponta lanseaza "sageti" spre Iohannis: "Ma intreb daca nu cumva a facut presiuni ca eu sa fiu trimis in judecata"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Conform Agerpres, majoritatea romanilor considera ca alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidentiale si sunt de acord cu impozitarea marilor averi, releva un sondaj INSCOP realizat in perioada 10 - 15 septembrie.

In problema colaborarii dintre Guvern si presedinte, sondajul releva ca 77,8% dintre respondenti sunt de parere ca Executivul trebuie sa colaboreze strans cu seful statului pe orice subiect de interes public (fata de 78,3% in luna iulie), 13,6% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 8,6% sunt nehotarati in aceasta chestiune.

Totodata, 63% dintre romani sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale la aceeasi data, 22,9% isi exprima dezacordul, in timp ce procentul non-raspunsurilor este de 14,2%.

Legat de culoarea politica a Executivului, 30,4% dintre cei chestionati sunt de acord ca actualul Guvern ar trebui inlocuit de unul al PNL (fata de 33,2% in luna iulie), 50% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 19,6% ''nu stiu'' sau ''nu raspund''.

Potrivit INSCOP, 26,9% dintre persoanele intervievate considera ca actualul Executiv trebuie sa ramana in functie, dar cu un alt prim-ministru, pe cand 51,7% sunt in dezacord cu aceasta afirmatie, iar 21,4% nu stiu sau nu raspund.

Sondajul mai arata ca 26,4% dintre respondenti sunt de acord cu ipoteza organizarii de alegeri anticipate (fata de 30,3% in luna iulie), 62,4% isi exprima dezacordul cu aceasta propunere, iar 11,2% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta:
Reactia Administratiei Prezidentiale, dupa declaratia lui Ponta: "Nu vrem sa facem ping-pong cu mingi de proasta factura"

Consilierul prezidential Mihalache a declarat ca in cazul in care premierul are suspiciuni cu privire la independenta justitiei se poate adresa Inspectiei Judiciare. Administratia Prezidentiala nu vrea sa faca "ping-pong cu mingi de proasta factura".

Victor Ponta lanseaza
Victor Ponta lanseaza "sageti" spre Iohannis: "Ma intreb daca nu cumva a facut presiuni ca eu sa fiu trimis in judecata"

Premierul Victor Ponta a afirmat joi seara ca isi pune intrebarea daca nu cumva Klaus Iohannis ar fi facut presiuni pentru ca el sa fie trimis in judecata, sustinand ca "presedintele Romaniei trebuie sa fie un pic mai echilibrat".

Motiunea de cenzura
Motiunea de cenzura "Demite-l pe Victor Ponta" a fost citita in Parlament. Iohannis: "Ar fi un lucru bun, sa treaca"

LIVE TEXT. Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", initiata de PNL, a fost citita in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.