Va demisiona Emil Boc din fruntea Guvernului in zilele urmatoare? Raspunsul ambiguu al premierului

Emil Boc

Premierul Emil Boc a fost intrebat sambata de jurnalisti cum comenteaza zvonul potrivit caruia ar urma sa demisioneze din functia de sef al Guvernului in zilele urmatoare.

Astfel, Emil Boc a evitat sa spuna in mod direct ca NU are de gand sa demisioneze, precizand doar ca, in primul rand, va oferi un raspuns Partidului Democrat Liberal si abia apoi presei.

"Nu comentez asemenea decizii ... sau asemenea speculatii. Eu stiu ce am de facut. Fiti siguri ca voi spune in primul rand in fata colegilor si dupa aceea presei, ce are de facut Guvernul si partidul in perioada urmatoare." - a declarat seful Executivului.

Pe de alta parte, in urma cu doar cateva zile presedintele Traian Basescu a spus despre premier urmatoarele cuvinte: "Parteneriatul meu cu Emil Boc continua"

Reactia premierului de sambata vine la scurt timp dupa ce deputatul PDL Vasile Gherasim a declarat (joi) ca exista o nemultumire in randul primarilor si al parlamentarilor PDL - si ca ar fi necesara o schimbare mai profunda la partid si la Guvern. El a propus intrunirea Colegiului Director al PDL pentru stabilirea unei strategii pana la alegeri.

Citește și
Emil Boc si Vasile Blaga
Surse: Nervozitate la PDL. Blaga "s-a saturat de clisee", Turcan nu vrea "atitudini de James Bond"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In schimb, deputatul PDL Tinel Gheorghe a declarat ca Guvernul "si-a facut cu prisosinta datoria" si ca Emil Boc va ramane in cele doua functii, de premier si de presedinte al partidului, pana la alegerile din noiembrie, sustinand ca ar fi o mare greseala schimbarea acestuia.

De asemenea, deputatul PDL Gelu Visan a declarat, joi, ca in aceasta perioada "nu este oportuna" demisia premierului Emil Boc si ca democrat-liberalii care cer inlocuirea primului ministru "se gandesc la o solutie de imagine mai rapida". "Nu ne putem salva individual in fata electoratului dand vina pe unul sau pe altul dintre colegi, fie el si premierul Romaniei si presedintele partidului. Cei care cer inlocuirea premierului se gandesc la o solutie de imagine mai rapida. Astfel de solutii de imagine nu fac bine partidului si dezbaterii publice", a precizat Visan.

In opinia deputatul PDL, in ultima perioada, cei care cauta un tap ispasitor in partid "nu fac parte din categoria celor care s-au batut public sa explice masurile de austeritate".

La randul sau, vicepresedintele PDL Elena Udrea considera ca este nevoie de "recredibilizare la nivelul Guvernului", nu pentru ca ministrii nu ar fi muncit pe branci, ci pentru ca e nevoie de "un nou moment care sa genereze speranta", de "un nou drum", pe care sa se porneasca "in forta". Udrea a scris pe blogul sau ca prima intalnire a parlamentarilor PDL din acest an, la care a participat si conducerea partidului, a stat "sub semnul asteptarilor".

In opinia sa, prima concluzie este urmatoarea: "este nevoie sa facem ceva, sa schimbam ritmul, sa revenim in ofensiva".

Pe de alta parte, mai multi parlamentari ai PDL au sustinut, marti, la intalnirea cu premierul Emil Boc, ca partidul nu este condus, potrivit Mediafax. Mai mult, Vasile Blaga a spus ca s-a saturat de clisee si ca PDL trebuie condus dupa reguli clare si transparente. Potrivit surselor citate, nemultumirea parlamentarilor PDL a fost declansata de faptul ca premierul Emil Boc le-a spus, la inceputul sedintei, ca stie ce are de facut, dar nu poate sa le spuna si ca mai are nevoie de "niste piese in puzzle".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Traian Basescu catre cei care cer demiterea premierului:
Traian Basescu catre cei care cer demiterea premierului: "Parteneriatul meu cu Emil Boc continua"

Invitat la aniversarea celor 5 ani de la aderarea tarii noastre in Uniune, seful statului a facut apel la "responsabilitate" si "consecventa" intr-o Europa pe care a descris-o ca pe "un santier generat de criza".

Surse: Nervozitate la PDL. Blaga
Surse: Nervozitate la PDL. Blaga "s-a saturat de clisee", Turcan nu vrea "atitudini de James Bond"

Surse politice citate de Mediafax au declarat ca intalnirea de marti seara dintre Emil Boc si parlamentarii PDL a fost tensionata. Atmosfera s-ar fi incins dupa ce premierul i-a anuntat ca stie ce are de facut in continuare, dar ca nu poate sa le spuna.

Legea comasarii alegerilor este NECONSTITUTIONALA. Care este reactia premierului la decizia CC
Legea comasarii alegerilor este NECONSTITUTIONALA. Care este reactia premierului la decizia CC

Premierul Emil Boc spune ca va respecta decizia Curtii Constitutionale, care a declarat ca legea comasarii alegerilor este neconstitutionala. Seful Guvernului anunta ca isi va prezenta opinia dupa ce va vedea si motivatia hotararii.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.