PSD se plange ca Guvernul a fost tinut in loc de proteste. "Au ocupat o buna parte din timpul premierului"

Adrian Dobre, purtator de cuvant PSD

Purtatorul de cuvant al PSD a anuntat concluziile evaluarii privind activitatea guvernului Grindeanu, dand vina pe Iohannis si protestari pentru nerealizarile executivele.

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a afirmat luni, intr-o conferinta de presa ca guvernul a trecut intr-o „etapa noua” si a prezentat concluziile de monitorizare a activitatii executivului din partid. Dobre a spus ca ca din 54 de promisiuni care trebuiau indeplinite in primul trimestru al anului au fost realizate pana acum 38, dar a vorbit si despre 3 obstacole majore in calea actului de guvernare.

In opinia purtatorului de cuvant al PSD, aceste obstacole au fost tergiversarea numirii premierului, intarzierea promulgarii bugetului si „presiunile la care Guvernul a fost supus in urma ordonantei 13, care au ocupat o buna parte din timpul primului-ministru”.

Chestionat cum au influentat protestele din Piata Victoriei actul de guvernare, social-democratul a sustinut ca mare parte din timpul premierului Sorin Grindeanu a fost alocat acestei „probleme spinoase”. „Trebuie sa explicam faptul ca Guvernul a fost blocat o anumita perioada din cauza manifestarilor care au avut loc, lucrurile sunt clare, datorita presiunilor la care a fost supus. In mod evident ca in aceasta perioada Guvernul a fost incetinit si ca mare parte din timpul prim-ministrului a fost alocat acestei probleme spionoase. Sigur, este un factor care a contribuit la obstructionarea temporara, pe parcursul acelei perioade, a activitatii Guvernului”, a afirmat Adrian Dobre.

Citește și
Premierul Sorin Grindeanu
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Intrebat daca au existat si alte presiuni, el a spus: „Nu cred ca ni s-a parut noua ca au fost doar presiuni, ele cred ca au fost suficient de evidente pentru toata lumea, din toate partile”. Chestionat in continuare ce alte presiuni, in afara protestelor, au influentat activitatea Guvernului, purtatorul de cuvant al PSD a raspuns scurt: „Despre acelea vorbim”.

Dobre nu a vrut sa comenteze acuzatiile DNA privind distrugerea si falsificarea de documente in cursul elaborarii Ordonantei 13, calificandu-le drept "zvonuri".

Chestionat daca vor mai fi mitinguri organizate de PSD, social-democratul a sustinut ca aceste manifestatii sunt „binevenite” si vor fi anuntate din timp. „Se vor anunta din timp. Dar aceste mitinguri sunt binevenite daca exista, de sprijin al partidului, de sprijin al guvernarii si al Guvernului Grindeanu, pentru ca nu ne-am dorit niciodata ca in societate sa cream prapastii sau falii, altii au facut acest lucru prin prezenta lor publica. Dar, inca o data o spunem foarte clar si foarte deschis, nici nu ne dorim sa fim subapreciati”, a afirmat el.

Intrebat daca aceste mitinguri nu pot fi considerate presiuni asupra Presedintiei, Adrian Dobre a raspuns negativ: „Nu. A fost un miting pasnic (la Targoviste – n.r.), linistit, de sustinere, fara niciun fel de incidente. Lucrurile sunt intr-o perfecta armonie in spiritul democratiei”.

Chestionat in continuare care este diferenta intre protestele din Piata Victoriei si cele de la Targoviste si Pitesti, purtatorul de cuvant al PSD a sustinut ca „protestele din Pitesti sau Targoviste nu au impietat cu nimic nici activitatea Administratiei Prezidentiale, nici activitatea Guvernului, nici activitatea Parlamentului”.
La remarca jurnalistilor ca oamenii de la Targoviste au fost adusi cu autocare, el a sustinut ca nu este nicio problema deoarece protestul a fost asumat politic.

„Mitingul de la Targoviste a fost un miting asumat politic. Nu a fost un miting neasumat. A fost un miting perfect asumat politic. Deci, daca membrii sau simpatizantii de partid au venit la acel miting prin diverse mijloace, el fiind asumat politic transparent, nu vad unde este problema in acest caz”, a conchis Adrian Dobre.

In ceea ce priveste componenta Comisiei de monitorizare a activitatii Guvernului, Adrian Dobre a spus ca aceasta este formata din: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacsu, Gabriela Firea, Serban Nicolae, Doina Pana, Iulian Iancu, Viorica Dancila, Leonardo Badea si Florin Buicu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Sorin Grindeanu:
Sorin Grindeanu: "REZIST mi se potriveste". Premierul sugereaza ca lumea ar trebui sa iasa in strada impotriva lui Iohannis

Declaratii surprinzatoare ale sefului Guvernului, care sugereaza ca romanii ar trebui sa protesteze si in cazul deciziei privind casa din Sibiu a familiei Iohannis.

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose,
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv

La nici doua luni dupa instalare, guvernul Grindeanu trece printr-o prima remaniere.

Mihai Chirica ramane in PSD, dar pierde functia de vicepresedinte. Dragnea:
Mihai Chirica ramane in PSD, dar pierde functia de vicepresedinte. Dragnea: "Sper sa inteleaga de ce a fost nervos partidul"

Mihai Chirica, primarul Iasiului si cel mai aprig contestatar din PSD al lui Liviu Dragnea si al guvernului Grindeanu in scandalul ordonantei 13, a fost sanctionat miercuri de propriul partid. Si-a pierdut functia de vicepresedinte PSD.

Liderii PSD il ataca pe Klaus Iohannis:
Liderii PSD il ataca pe Klaus Iohannis: "Nu e presedintele nostru, sa stea cu cine l-a ales. Sa stea cu poporul lui"

Presedintele Klaus Iohannis a avut acelasi discurs de a imparti Romania in doua, a declarat vicepresedintele PSD al Senatului, Niculae Badalau.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.