Miting de sustinere pentru Guvern, la Targoviste. Un primar PSD s-a suparat pe colegi: "Ba, dobitocilor, nu sunt actor!"

miting PSD Targoviste

Mii de membri si simpatizanti ai PSD au participat la un miting organizat de PSD Dambovita in centrul orasului Targoviste.

Potrivit organizatorilor, la eveniment ar fi participat 12.000 de oameni.

In timp ce isi strigau sustinerea pentru guvernul Grindeanu, au avut loc si mai multe incidente bizare.

Mai multe persoane au venit cu un banner de sustinere pentru UNPR, partid care s-a desfiintat intre timp, iar un primar PSD si-a facut colegii "dobitoci".

Desfasurarea evenimentelor, livetext:

Citește și
Premierul Sorin Grindeanu
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

UPDATE 17:00 Primar PSD, la mitingul de la Targoviste, catre colegi: Ba, dobitocilor, eu sunt primar, nu actor!

Cristian Stroe, primarul din comuna Sotanga, le-a spus participantilor la mitingul PSD de la Targoviste ca i-au cerut colegii primari sa vorbeasca clar si cu dictie, precum actrita care a vorbit inaintea sa, el raspunzandu-le: ”Ba, dobitocilor, eu sunt primar, nu actor!”

Mitingul PSD de la Targoviste a fost inceput cu discursurile sustinute de catre presedintele organizatiei din Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb si senatorul Titus Corlatean. Cei trei au fost urmati de actrita de la Teatrul Bulandra Camelia Varga.

”Am sa invit un primar care conduce de cinci mandate destinele unei localitati. La alegerile de anul trecut a luat 92% din voturile oamenilor din sotanga este vicepresedinte al PSD Dambovita si presedintele Ligii primarilor PSD - Cristi Stroe”, a anuntat Tutuianu dupa incheierea discursului actritei.

Primarul din Sotanga a relatat participantilor ca ceilalti primari l-au instruit cum sa se adreseze publicului. ”Colegii mei primari din spate mi-au facut instructajul: «Sa vorbesti tare si cu dictie, ca doamna Camelia Varga!» Eu le-am spus: «Ba, dobitocilor, eu sunt primar, nu actor!»”, si-a inceput Stroe discursul sustinut la Targoviste.

UPDATE 14:00 La miting au participat si persoane cu bannere ale UNPR (Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei), partid care a disparut anul trecut, fuzionand cu PMP.

UPDATE 13:00 Mitingul de sustinere a Guvernului Grindeanu, organizat sambata, la Targoviste, de PSD Dambovita s-a incheiat fara incidente, dupa aproximativ doua ore si jumatate. Membri si simpatizanti ai PSD veniti din majoritatea localitatilor judetului, dar si din judetul invecinat, Arges, au fost prezenti la manifestatie, organizatorii sustinand ca in total au participat 12.000 de persoane. Dupa ce au ascultat, timp de aproape o ora, discursurile cu mesaje mobilizatoare sustinute de lideri ai PSD si de primari damboviteni, pe scena amenajata in Piata Revolutiei, participantii la manifestatia de la Targoviste au plecat incolonati pe principalele artere rutiere din oras, iar manifestatia s-a incheiat in fata sediului PSD din municipiu.

 

Aproximativ 5.000 de membri si simpatizanti ai PSD participa, sambata, la un miting organizat de PSD Dambovita la Targoviste, pentru sustinerea Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Participantii au venit din mai multe localitati ale judetului, iar printre ei se afla alesii locali si parlamentari ai partidului.

Mitingul orgaizat de PSD Dambovita la Targoviste se desfasoara in Piata Revolutiei, din municipiu, unde s-au adunat simpatizanti veniti din multe localitati ale judetuui. Printre manifestantii care vor sa-si afirme sustinerea fata de Executiv se afla primari, alesi locali si parlamentari PSD.

Cei prezenti in piata au adus cu ei pancarte cu mesaje de sustinere, dar si steaguri tricolore si cu sigla PSD, precum si vuvuzele pe care unii dintre ei le-au folosit inclusiv in timpul discursurilor mobilizatoare ale liderilor social-democrati. Oamenii scandeaza "PSD" si flutura steagurile. Pe pancarte sunt scrise mesaje precum: "Sunt TSD-ist, nu comunist!", "Votul meu conteaza", "Ne dorim o romanie normala", "Protest elegant.../Presedinte ezitant".

Conform programului anuntat de PSD Dambvita, participantii vor sta pana la ora 11.15 in piata din centrul municipiului Targoviste, dupa care vor pleca in coloana intr-un mars pe traseul Bulevardul Libertatii- strada Poet Grigore Alexandrescu- Bulevardul Mircea cel Batran Bulevardul Independentei- Bulevardul I.C.Bratianu- Bulevardul Regele Carol I- Bulevardul Mircea cel Batran- strada Poet Grigore Alexandrescu- Bulevardul Libertatii- sediul PSD Dambovita. Potrivit unui comunicat dat publicitatii saptamana aceasta de PSD Dambovita, la eveniment esta asteptata prezenta a 10.000 de persoane.

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, declara, marti, referitor la mitingul de sustinere a Guvernului Grindeanu pe care il va organiza sambata la Targoviste, ca nu a fost nevoie sa ceara acceptul conducerii partidului pentru "chestiuni de tipul” acesta deoarece fiecare organizatie poate decide cum se raporteaza la un eveniment politic.

"Mitingul nostru va avea loc sambata, probabil 10.00 - 11.00. Se va desfasura cu toate aprobarile legale, am mers la Primaria Targoviste, am cerut autorizatie, am informat institutiile statului, Politie judeteana, locala, Jandarmerie, am facut solicitari si la Directia de sanatate publica”, afirma Adrian Tutuianu. El mai spunea ca la manifestatie participa membri de partid, alesii locali si "cetateni fara functii politice sau administrative” care i-au cerut sa ia o atitudine fata de ceea ce se intampla in tara.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Mihai Chirica, despre sanctiunile primite de la conducerea PSD:
Mihai Chirica, despre sanctiunile primite de la conducerea PSD: "O democratie perfecta, a venit iar Putin"

Primarul PSD din Iasi critica pozitia conducerii partidului, care l-a lasat fara functia de vicepresedinte dupa ce a criticat OUG 13 si a sustinut protestele.

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose,
4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu. Rovana Plumb si Mihai Tudose, "ofiterul acoperit" al lui Ponta, revin in executiv

La nici doua luni dupa instalare, guvernul Grindeanu trece printr-o prima remaniere.

PSD Dambovita organizeaza un miting de sustinere a Guvernului, la Targoviste. Tinta de participare: 10.000 de oameni
PSD Dambovita organizeaza un miting de sustinere a Guvernului, la Targoviste. Tinta de participare: 10.000 de oameni

Reprezentantii PSD Dambovita au anuntat pe Facebook ca intentioneaza sa organizeze un miting de sustinere a Guvernului Sorin Grindeanu, sambata, la Targoviste.

Efectul
Efectul "presedintelui jucator". Dupa atacurile la adresa PSD si sustinerea protestelor, Iohannis "isi ia LIKE-urile inapoi"

Transformarea lui Klaus Iohannis intr-un "presedinte jucator" in ultima perioada, dupa modelul promovat de fostul sef de stat Traian Basescu, i-a adus aprecieri pe retelele de socializare, unde a inceput din nou sa castige tot mai multi fani.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.