Ponta a rupt scrisoarea lui Basescu la congresul PSD-PNL-PC de la Romexpo. "Nu vom colabora cu el"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in deschiderea Congresului de la Romexpo, ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand scrisoarea de la seful statului.

"Vreau sa stiti ca este un domn in Romania, domnul Basescu il cheama, care ieri a facut propuneri pentru ordinea de zi. Am primit si o scrisoare de la domnia sa. Nu am citit-o, am sperat ca scrie demisie. Nescriind insa demisie, as vrea, cu permisiunea dumneavoastra, sa ii dau un raspuns lui Traian Basescu. Asta e raspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta si negocia cu Traian Basescu, nu avem nevoie de minciunile si propunerile lui otravite. Suntem un partid care a rezistat in acesti ani impotriva regimului Traian Basescu. Suntem un partid care stim ce inseamna sa fim mintiti de Traian Basescu", a afirmat Ponta..

El a si rupt scrisoarea de la seful statului, de la tribuna congresului, in aplauzele participantilor.

PSD, PNL si PC s-au reunit la Romexpo in congrese la care urmeaza sa adopte rezolutii privind necolaborarea cu PDL si Traian Basescu si sa oficializeze tandemul Ponta - premier si Antonescu - presedinte, pentru acest an electoral.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezolutii, iar una dintre acestea "prevede categoric ca PSD nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL".

Citește și
Crin Antonescu si Victor Ponta
Antonescu, intrebat de ce Ungureanu l-a sunat pe Ponta, nu si pe el: Poate se simteau mai apropiati
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Ponta a aratat ca o alta rezolutie se refera la participarea PSD in alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la functia de presedinte si a unui candidat la cea de prim ministru.

"Este o rezolutie care va fi adoptata de catre Congresul PSD, eu vorbesc in numele PSD, dar vor fi si in Congresele PNL si PC. Una dintre cele trei rezolutii prevede categoric ca PSD, vorbesc in numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Basescu si cu PDL. Fiind votata de catre Congres, are valoare statutara, pentru ca numai Congresul poate sa schimbe. Daca-l va schimba vreodata, eu nu cred", a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai spus ca o alta rezolutie care va fi adoptata de Congresul PSD se refera la participarea in alegeri sub forma USL, atat la alegerile locale cat si la cele parlamentare si prezidentiale.
 

"Este o rezolutie precedenta in sens logic celei prin care desemnam un candidat la functia de presedinte si un candidat prim-ministru. Daca n-am fi stabilit ca mergem impreuna nu-si avea sensul o asemenea desemnare", a mai spus Victor Ponta.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca rezolutia care va fi adoptata, sambata, la Congresul PSD privind interzicerea colaborarii cu PDL si cu Traian Basescu vizeaza, de asemenea, necolaborarea cu Mihai Razvan Ungureanu.

La Congresul PNL, pe langa adoptarea rezolutiilor privind politica de aliante in planul administratiei locale, in Parlament si in Guvern si a celei privind desemnarea candidatilor USL pentru presedintia Romaniei si pentru functia de premier, va fi supusa votului propunerea de cooptare a lui Sorin Frunzaverde in functia de vicepresedinte al PNL.

Congresul PC are pe ordinea de zi si propuneri de modificare a Statutului partidului, aprobarea numirii presedintelui Consiliului National al Partidului Conservator, precum si prezentarea candidatilor PC.

Cele trei congrese separate ale PSD, PNL si PC sunt urmate, la ora 13.30, de Mitingul Uniunii Social Liberale.

Pe ordinea de zi a acestei reuniuni, la care sunt asteptati aproximativ 10.000 de reprezentanti ai celor trei partide, figureaza prezentarea rezolutiilor adoptate de congresele celor trei formatiuni ale USL si discursuri ale liderilor PSD, PNL si PC si primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, sustinut de USL pentru un nou mandat.

"Acest miting este pentru sustinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru si pentru sustinerea lui Crin Antonescu ca si candidat la presedintia Romaniei", a explicat, vineri, secretarul general adjunct al PDL, Dan Mihalache.

La acest amplu eveniment vor participa si toti candidatii USL la Consiliile Judetene si la primariile resedintelor de judet, desi lansarea candidatilor PNL a fost amanata pentru luna mai.

Printre primariile unde nu s-a stabilit inca cine va candida se afla si sectoarele 2 si 6 ale Capitalei.

Pana in prezent, USL a anuntat candidaturile lui Andrei Chiliman, din partea PNL, la Sectorul 1, Cristian Popescu Piedone, din partea PC, la primara Sectorului 4 si Marian Vanghelie, din partea PSD, la Sectorul 5. Tot din partea PSD va candida Robert Negoita, la Sectorul 3.

La aceste reuniuni ar putea fi abordat si subiectul legat de scrisoarea de vineri seara a presedintelui Traian Basescu, prin care le cerea liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ponta: Eu cu Antonescu ne completam, avem obiective comune, chiar daca nu vorbim la fel
Ponta: Eu cu Antonescu ne completam, avem obiective comune, chiar daca nu vorbim la fel

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca desi uneori vorbeste altfel decat Crin Antonescu, se completeaza reciproc in ceea ce priveste obiectivele USL.

Antonescu, intrebat de ce Ungureanu l-a sunat pe Ponta, nu si pe el: Poate se simteau mai apropiati
Antonescu, intrebat de ce Ungureanu l-a sunat pe Ponta, nu si pe el: Poate se simteau mai apropiati

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost intrebat de jurnalisti, miercuri, de ce premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu l-a contactat telefonic pe Victor Ponta si nu si pe el.

Reactiile opozitiei. Antonescu:
Reactiile opozitiei. Antonescu: "Este un pas catre solutionarea crizei". Ce spun Iliescu si Ponta

Liderul PNL, Crin Antonescu crede ca demisia Guverunului "este un pas catre solutionarea crizei politice". Liderul USL, Victor Ponta, declara ca s-a facut primul pas pentru declansarea alegerilor anticipate.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.