Ponta: "USL, o echipa unita pentru Romania". Antonescu: "Suntem hotarati sa reusim"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Conferinta TNL, ca cei din USL au fost doi ani si jumatate "o echipa unita" si vrea sa fie si "in urmatorii ani impreuna, fiind intr-adevar o echipa pentru Romania".

UPDATE 14:14 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Conferinta nationala de alegeri a TNL, ca USL este "o alianta politica de durata in interes national", ca exista hotarare de a reusi in aceasa alianta politica, ramanand in acelasi timp ancorati in filosofia politica a libertatii.

"USL este o alianta politica de durata in interes national. USL, in care PNL este parte, este garantia de stabilitate a Romaniei astazi si este perspectiva ei de dezvoltare ca garantie politica maine. Suntem mai hotarati ca oricand sa reusim in aceasta alianta politica, cu acest program politic, cu acest guvern, cu acesti oameni care sunt ai nostri, care servesc obiectivele noastre, impreuna cu care trebuie sa reusim pentru intreaga Romanie", a spus Antonescu.

"Ramanem in acelasi timp mai mult ca oricand ancorati in filosofia politica a libertatii, pentru ca filosofia politica a libertatii, cea care ne defineste, cea care ne da identitatea, este absolut necesara atunci cand e vorba ca prin actul politic, administrativ, prin actul de guvernare, proiectele politice de anvergura sa dam sanse tinerilor si sa ne dam sanse noua ca tara", a adaugat el.

Antonescu a apreciat de asemenea ca o mare problema a societatii romanesti, a liderilor politici este cum descatuseaza si dezvolta potentialul de energie si de inovatie al tinerilor romani.

Citește și
USL
CRIZA IN USL. Ponta dupa intalnirea de urgenta de la Palatul Victoria: "Nu am decis inca nimic"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

UPDATE 13:36 Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Conferinta TNL, ca cei din USL au fost doi ani si jumatate "o echipa unita" si vrea sa fie si "in urmatorii ani impreuna, fiind intr-adevar o echipa pentru Romania".

El a admis ca a avut la un moment dat intentia sa nu mai participe la acest eveniment, dupa "certurile" din ultimele zile, dar a apreciat ca un astfel de gest ar fi fost "profund incorect" fata de tinerii liberali.

"Ma bucur in primul rand ca organizatiile noastre de tineret sunt mai vii, mai dinamice si uneori mai intelepte decat organizatiile mari. Evident ca am primit cu mare placere invitatia lui Florin (Alexe, liderul TNL - n.r.) de a participa, am spus da, dupa care, dupa ce ne-am mai certat noi putin, am zis ca nu mai vin, ca asta mai lipseste acuma sa mai vorbim si la tineret despre necazurile de la cei mari. Cred ca era profund incorect, trebuia sa fiu aici ca sa va multumesc pentru lupta extraordinara pe care ati dat-o in 2012 si eu sunt prim-ministru pentru ca dvs. ati muncit in campanie si toti cei care sunt acum in diverse functii. (...) Era profund incorect sa nu fiu astazi aici de parca dvs. ati avea o vina ca ne certam noi", a spus Ponta, in interventia sa.

El a adaugat ca "e bine" ca a ajuns pana la urma.

"M-am asigurat ca intre Crin si mine sta cel mai serios arbitru din lume, domnul presedinte Quintus, cel care ne-a zis de multe ori ca trebuie sa fim uniti pentru obiectivele comune pe care le avem", a adaugat Ponta, referindu-se la faptul ca presedintele de onoare al PNL ocupa in sala scaunul aflat intre el si Crin Antonescu.

El le-a mai spus tinerilor liberali ca pentru el "este foarte important spiritul de echipa".

"Am jucat la propriu fotbal impreuna cu Florin (Alexe - n.r.) si nu m-a faultat niciodata din spate, desi eram eu de la PSD, el de la PNL, nu m-a certat cand am tras pe langa poarta, nu am dat vina unul pe altul daca ne bateau sau ne dadeau gol adversarii", a mentionat el.

"Cred ca asta e tot ceea ce trebuie sa intelegeti si dumneavoastra si trebuie sa inteleaga toti cei care fac parte din USL. Am fost doi ani si jumatate o echipa unita, am fost doi ani si jumatate impreuna si vreau sa fim in urmatorii ani impreuna, fiind intr-adevar o echipa pentru Romania. (...) Cred ca asta e de fapt marele secret al succesului nostru, faptul ca am putut de fiecare data sa fim impreuna si sa intelegem ca impreuna suntem mai importanti si mai puternici decat separat", a mai spus el.

Premierul Victor Ponta participa, sambata, la Conferinta nationala de alegeri a Tineretului National Liberal, el sosind la Romexpo, unde are loc evenimentul, impreuna cu presedintele PNL Crin Antonescu, precum si cu alti lideri ai PNL si cu presedintele PC Daniel Constantin.

Alaturi de Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin s-au aflat, la sosirea la Romexpo, liberalii Radu Stroe, Varujan Vosganian, Eugen Nicolaescu.

Liderii USL nu au facut declaratii la sosire.
 

Liderul PNL a precizat pentru Gandul.info ca problema ramane una deschisa in interiorul USL, deoarece exista “sentimentul multora ca dupa o batalie cu toate fortele impotriva regimului Traian Basescu se trece la coabitare, care pare a schimba fundamental datele problemei”.

Antonescu a subliniat ca aceasta problema trebuie rezolvata cu “intelepciune si incredere” in USL.

Coabitarea, daca este sa facem uz de acest cuvant, pe mine ma intereseaza coabitarea noastra in USL, iar cei care isi fac un titlu de mandrie din capacitatea lor de a coabita cu domnul Basescu, acuzandu-i pe altii ca nu au acest dar al coabitarii, ar trebui sa se gandeasca la faptul ca marea coabitare, marea reusita in materie de coabitare este totusi aceasta, in USL. Alte coabitari sunt probabil trecatoare sau foarte putin durabile”, a spus Crin Antonescu.

Liberalul a catalogat drept o „iresponsabilitate” punerea in discutie a existentei USL, adaugand ca a fost surprins de virulenta declaratiilor premierului Ponta in cazul senatorului PNL, Sorin Rosca Stanescu.

Crin Antonescu a subliniat ca tot ce era de hotarat in cazul Sorin Rosca Stanescu s-a luat si facut de Biroul Permanent National si ca nu va exista o noua hotarare luni in cadrul Delegatiei Permanente.

Cititi intregul interviu cu Crin Antonescu pe Gandul.info.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ponta: Cred ca au inteles si liberalii care e problema.Astept ca Antonescu sa ia lucrurile in serios
Ponta: Cred ca au inteles si liberalii care e problema.Astept ca Antonescu sa ia lucrurile in serios

Ponta apreciaza drept "utila" intalnirea de vineri cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, in opinia sa, "pareau ca nu au inteles" care este problema social-democratilor, respectiv daca liberalii sunt solidari in totalitate cu Guvernul.

CRIZA IN USL. Ponta dupa intalnirea de urgenta de la Palatul Victoria:
CRIZA IN USL. Ponta dupa intalnirea de urgenta de la Palatul Victoria: "Nu am decis inca nimic"

Premierul Victor Ponta a catalogat joi cazul Sorin Rosca Stanescu drept cea mai mare criza din istoria USL, iar reactiile din teritoriu au venit imediat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.