Liviu Dragnea: "M-am asteptat sa fie un discurs de unitate". Ce a spus despre suspendarea presedintelui

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, a facut declaratii imediat dupa discursul presedintelui din Parlament.

Liviu Dragnea: "M-am asteptat sa fie un discurs de unitate, de indemn la calm si stabilizare, dar din pacate presedintele a ales sa vorbeasca in continuare despre divizare, despre parlamentari buni si parlamentari rai, despre romani buni si romani rai. Sunt de acord cu el ca alegerile anticipate nu reprezinta o solutie. Indemnul meu e sa lase Guvernul in pace sa guverneze."

Pe de alta parte seful PSD Liviu Dragnea a precizat ca suspendarea presedintelui nu reprezinta o solutie. La randul sau, premierul ar fi vrut sa auda altceva de la Klaus Iohannis asta, desi nu a fost de fata.

Sorin Grindeanu: ''As fi facut un indemn la calm si normalitate. Haideti sa trecem de motiunea de cenzura si calea pe care se va merge cu aceste consultari care sunt la Parlament este asa cum s-a facut in trecut."

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu s-a declarat dezamagit de discurs.

Citește și
liviu dragnea
Le Monde, despre seful PSD: "Liviu Dragnea, imaginea coruptiei in Romania, isi pregateste deja urmatoarea lovitura"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Calin Popescu Tariceanu: ''M-am asteptat ca in acest moment de criza, cu intelepciune ar trebui sa gaseasca calea catre dialog, pentru ca este un interes care e mai presus de interesul partizan. Vine la Parlament sa dea numai lectii sa ne spuna ce sa facem este inacceptabil."

Sinteza declaratiilor facute de Liviu Dragnea:

- Am asiatat la discursul presedintelui din Parlament, trebuie sa spun din capul locului ca m-as fi asteptat sa fie un discurs de unitate, un discurs de indemn la calm si la stabilitate. Din pacate, presedintele a ales sa vorbeasca in continuare despre divizare, despre parlamentari buni si parlamentari rai, despre romani buni si romani rai.

VEZI AICI DISCURSUL LUI KLAUS IOHANNIS

- Am inteles ca indemnul presedintelui este ca Guvernul sa fie unul performant... Indemnul meu este: sa lasam Guvernul sa guverneze.

- Daca lasam Guvernul sa guverneze bine, atunci toata tara va avea de castigat si toti indicatorii macroeconomici la care facea referire si care intr-adevar sunt buni, vor fi mentinuti si imbunatatiti.

- Si pe mine m-au surprins (parlamentarii PSD si ALDE care au parasit sala in timpul discursului - n.2.), dar probabil frustarea si revolta adunate in aceste zile i-au facut sa paraseasca sala. Probabil se asteptau la un discurs mediator... Eu nu am iesit ca asa mi s-a parut civilizat.

- Sunt revoltati de toate atacurile si incitarile presedintelui. Critica permanenta a presedintelui creeaza un disconfort guvernului.

Intrebare: Este ruptura intre presedinte si PSD?

- Asta a spus presedintele astazi. S-a referit la parlamentarii PSD si ALDE ca la niste parlamentari neagreati. El este insa presedintele tuturor romanilor. La plecare i-am spus ca sper sa facem pace.

- Noi nu facem nimic impotriva presedintelui, suspendarea nu este o solutie. Romania are nevoie de pace sociala.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, i-a raspuns lui Dragnea:
Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, i-a raspuns lui Dragnea: "Am iesit in piata pentru ca imi pasa"

Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania, i-a oferit replica lui Liviu Dragnea, pe Facebook, dupa ce acesta a declarat ca i se pare “incorect ca presedintele unei banci straine, un cetatean strain, sa protesteze impotriva Guvernului”.

Le Monde, despre seful PSD:
Le Monde, despre seful PSD: "Liviu Dragnea, imaginea coruptiei in Romania, isi pregateste deja urmatoarea lovitura"

Liderul Partidului Social-Democrat (PSD) aflat la putere, Liviu Dragnea, a devenit “imaginea coruptiei in Romania” si isi pregateste deja urmatoarea lovitura, scrie publicatia franceza Le Monde.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.