Liviu Dragnea: "Fac apel catre toti parlamentarii sa adoptam cat mai rapid OUG 14". Cand ar putea avea loc votul

×
Codul embed a fost copiat

Liviu Dragnea a facut un apel, vineri, catre toti membrii Parlamentului ca in cel mai scurt timp sa parcurga procedurile si sa adopte legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2017.

"In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al PSD, fac un apel catre toti colegii din Parlament ca in cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura sa adoptam legea de aprobare a Ordonantei 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele doua Coduri. Inteleg ca toate partidele parlamentare isi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate in acest sens, ceea ce inseamna ca o respingere a OUG 14 este exclusa, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifica", a declarat Dragnea.

El a explicat ca dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesara o solicitare speciala in aceasta privinta.

"Am vazut ca unele partide au cerut dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresa pentru acest lucru. Intrucat e vorba de o ordonanta de urgenta, ea trebuie dezbatuta in regim de urgenta. Asa spune Constitutia Romaniei la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca aceasta procedura de urgenta sa fie parcursa in cel mai scurt timp permis de regulament, astfel incat Parlamentul sa voteze pentru abrogarea Ordonantei 13 si sa trimita rapid legea spre promulgare", a indicat presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit prevederilor legale, orice ordonanta de urgenta trebuie aprobata sau respinsa, in Parlament, printr-o lege. In acest moment, Ordonantele 13 si 14 sunt in Senat. Daca exista vointa politica, in doua saptamani, Parlamentul poate respinge Ordonanta de modificare a Codului penal si o poate transforma in lege pe cea care abroga toate aceste prevederi care au scos sute de mii de romani la proteste.

Citește și
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea: "Aveti grija ce va doriti. Cat credeti ca veti mai duce aceasta batalie?"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Guvernul a adoptat, la data de 5 februarie, OUG nr.14/2017 privind abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Actul normativ a fost publicat, in aceeasi zi, in Monitorul Oficial, Partea I.

USR a cerut inca de luni dezbaterea in regim de urgenta a OUG 14.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
De ce a fost Liviu Dragnea condamnat cu suspendare in dosarul Referendumului. Curtea Suprema a publicat motivarea
De ce a fost Liviu Dragnea condamnat cu suspendare in dosarul Referendumului. Curtea Suprema a publicat motivarea

Motivarea in dosarul Referendumului, in care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, a fost publicata azi de Curtea Suprema. 

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "Aveti grija ce va doriti. Cat credeti ca veti mai duce aceasta batalie?"

Liviu Dragnea a avertizat opozitia in legatura cu "batalia pe care o duce" si i-a cerut sa lase Guvernul sa guverneze.

Liviu Dragnea:
Liviu Dragnea: "PSD a pierdut in sondaje 2-3 procente, nu 23%." Ce spune despre excluderea lui Mihai Chirica

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, ca organizatia de Iasi va decide in privinta excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii si edilii de acolo sustinand in continuare Guvernul Grindeanu si conducrerea partidului.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.