Liviu Dragnea: "Fac apel catre toti parlamentarii sa adoptam cat mai rapid OUG 14". Cand ar putea avea loc votul

Ultima actualizare: 13-02-2017 07:20

Liviu Dragnea a facut un apel, vineri, catre toti membrii Parlamentului ca in cel mai scurt timp sa parcurga procedurile si sa adopte legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 14/2017.

"In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor si de presedinte al PSD, fac un apel catre toti colegii din Parlament ca in cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura sa adoptam legea de aprobare a Ordonantei 14 privind abrogarea modificarilor Guvernului la cele doua Coduri. Inteleg ca toate partidele parlamentare isi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate in acest sens, ceea ce inseamna ca o respingere a OUG 14 este exclusa, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifica", a declarat Dragnea.

El a explicat ca dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesara o solicitare speciala in aceasta privinta.

"Am vazut ca unele partide au cerut dezbaterea in procedura de urgenta a OUG 14. Nu e nevoie de o solicitare expresa pentru acest lucru. Intrucat e vorba de o ordonanta de urgenta, ea trebuie dezbatuta in regim de urgenta. Asa spune Constitutia Romaniei la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca aceasta procedura de urgenta sa fie parcursa in cel mai scurt timp permis de regulament, astfel incat Parlamentul sa voteze pentru abrogarea Ordonantei 13 si sa trimita rapid legea spre promulgare", a indicat presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit prevederilor legale, orice ordonanta de urgenta trebuie aprobata sau respinsa, in Parlament, printr-o lege. In acest moment, Ordonantele 13 si 14 sunt in Senat. Daca exista vointa politica, in doua saptamani, Parlamentul poate respinge Ordonanta de modificare a Codului penal si o poate transforma in lege pe cea care abroga toate aceste prevederi care au scos sute de mii de romani la proteste.

Guvernul a adoptat, la data de 5 februarie, OUG nr.14/2017 privind abrogarea Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Actul normativ a fost publicat, in aceeasi zi, in Monitorul Oficial, Partea I.

USR a cerut inca de luni dezbaterea in regim de urgenta a OUG 14.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO