Ciolos a lansat platforma politica Romania 100. Ce spune premierul despre o candidatura la alegeri

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a lansat luni seara Platforma "Romania 100".

"Am promis ca nu voi candida in aceste alegeri si ca nu ma voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea ramane ferma, iar Guvernul pe care il conduc ramane unul independent. (...) Avem nevoie de o reimprospatare profunda a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, sa ni le asumam dincolo de angajamente politice si cicluri electorale. De aceea, va propun Platforma Romania 100 - Romania la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", a scris premierul, luni seara, pe Facebook.

In document, Ciolos reaminteste ca a promis ca nu va candida la alegerile parlamentare si spune ca decizia sa "ramane ferma".

"Mandatul de premier pe care l-am preluat in noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politica si economica a tarii. Totodata, a avut rostul de a da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige increderea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate. Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de #Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori a ramas acelasi", arata prim-ministrul in documentul citat.

El spune ca a dorit sa arate "ca Romania se poate guverna si altfel - cu onestitate, corectitudine, integritate" si opineaza ca "in Romania poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, in dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administratie profesionista si nu politizata".

Citește și
Dacian Ciolos
Ciolos: 'Evident ca ministrii care candideza la alegerile parlamentare vor demisiona". Prefectul din Galati, demis
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Asta am inceput sa fac in acest an. Nu totul a mers bine, dar am incercat sa corectam cu onestitate greselile facute. Dar, tocmai pentru ca acum am aceasta experienta, cred ca schimbarea poate sa continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare dupa alegerile din 11 decembrie 2016 ar trebui dezvoltat in baza unor principii asumate public, sustinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizatiile societatii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem ca aceasta schimbare e necesara", scrie Ciolos.

Seful Guvernului aminteste totodata ca in 2018 Romania va celebra centenarul Marii Uniri.

"100 de ani au insemnat cicluri dramatice, de la totalitarism catre democratie, de la razboaie si crize profunde la integrarea in NATO si Uniunea Europeana. Daca vrem ca Romania sa creasca avem nevoie de o reforma profunda a statului. Avem nevoie de o reimprospatare profunda a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, sa ni le asumam dincolo de angajamente politice si cicluri electorale. De aceea, va propun Platforma #Romania100 - Romania la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", anunta Dacian Ciolos.
 

"Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de#Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori, a ramas acelasi" a mai spus acesta.

 Platforma poate fi accesta aici

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Recital special sustinut de Valerie Ciolos, la Alba Iulia.
Recital special sustinut de Valerie Ciolos, la Alba Iulia. "Femeile au nevoie de sustinere ca sa se afirme in societate"

Momente incarcate de emotie sambata seara, la Alba Iulia, unde sotia premierului Dacian Ciolos a participat la o gala aniversara.

Ciolos: 'Evident ca ministrii care candideza la alegerile parlamentare vor demisiona
Ciolos: 'Evident ca ministrii care candideza la alegerile parlamentare vor demisiona". Prefectul din Galati, demis

 Premierul Dacian Ciolos a confirmat vineri ca a avut discutii cu cativa ministri care au intentia sa candideze la alegerile parlamentare pe liste de partid, precizand ca acestia vor demisiona din Guvern.

Ciolos nu respinge varianta de a ramane premier:
Ciolos nu respinge varianta de a ramane premier: "Voi veni cu o platforma de principii pe care o voi prezenta public"

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca in perioada urmatoare va veni cu o "platforma" de principii si valori care ar putea fi continuate dupa alegeri, pe care o va propune public, iar apoi ar putea sa o discute cu partide precum PNL si USR.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.