Ciolos a lansat platforma politica Romania 100. Ce spune premierul despre o candidatura la alegeri

17-10-2016 19:38

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a lansat luni seara Platforma "Romania 100".

"Am promis ca nu voi candida in aceste alegeri si ca nu ma voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea ramane ferma, iar Guvernul pe care il conduc ramane unul independent. (...) Avem nevoie de o reimprospatare profunda a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, sa ni le asumam dincolo de angajamente politice si cicluri electorale. De aceea, va propun Platforma Romania 100 - Romania la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", a scris premierul, luni seara, pe Facebook.

In document, Ciolos reaminteste ca a promis ca nu va candida la alegerile parlamentare si spune ca decizia sa "ramane ferma".

"Mandatul de premier pe care l-am preluat in noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politica si economica a tarii. Totodata, a avut rostul de a da partidelor politice ragazul necesar sa se reformeze, sa recastige increderea oamenilor, sa se deschida mai mult spre societate. Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de #Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori a ramas acelasi", arata prim-ministrul in documentul citat.

El spune ca a dorit sa arate "ca Romania se poate guverna si altfel - cu onestitate, corectitudine, integritate" si opineaza ca "in Romania poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, in dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administratie profesionista si nu politizata".

"Asta am inceput sa fac in acest an. Nu totul a mers bine, dar am incercat sa corectam cu onestitate greselile facute. Dar, tocmai pentru ca acum am aceasta experienta, cred ca schimbarea poate sa continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare dupa alegerile din 11 decembrie 2016 ar trebui dezvoltat in baza unor principii asumate public, sustinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizatiile societatii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem ca aceasta schimbare e necesara", scrie Ciolos.

Seful Guvernului aminteste totodata ca in 2018 Romania va celebra centenarul Marii Uniri.

"100 de ani au insemnat cicluri dramatice, de la totalitarism catre democratie, de la razboaie si crize profunde la integrarea in NATO si Uniunea Europeana. Daca vrem ca Romania sa creasca avem nevoie de o reforma profunda a statului. Avem nevoie de o reimprospatare profunda a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, sa ni le asumam dincolo de angajamente politice si cicluri electorale. De aceea, va propun Platforma #Romania100 - Romania la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernari pentru cetateni, insotite de un portofoliu de proiecte nationale care cred ca ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor. O platforma pentru a ne recastiga increderea in Romania si in noi insine", anunta Dacian Ciolos.
 

"Unele partide nu par sa fi mers pe aceasta cale. Acest an de guvernare exceptionala, independenta politic, a fost pentru ele doar o forma de a trage de timp, pentru a lasa sa se domoleasca energiile descatusate de#Colectiv. In esenta, modul lor de a se raporta la oameni, la alegatori, a ramas acelasi" a mai spus acesta.

 Platforma poate fi accesta aici

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO